Fehmi Koru Fehmi Koru

Anayasa ne diyor, bizde işler nasıl yürüyor? ‘Dış mihraklar’ açısından bir değerlendirme…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (21.07.2022)''Anayasa ne diyor, bizde işler nasıl yürüyor? ‘Dış mihraklar’ açısından bir değerlendirme…'' başlıklı yazısı.

21 Temmuz 2022 | 1.526 okunma

‘İstanbul Sözleşmesi’ üzerine yürütülen tartışmaların bazılarımıza kabak tadı verdiğinin tabii ki farkındayım. İstisnasız hepimiz sonuç alınmayacak bir tartışma yürütüyoruz. Bu konuda da ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ deyimini kullanmak mümkün.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iptal kararnamesi imzalayarak bu konuyu kapattı.

Danıştay’ın ilgili dairesinin kararıyla da karar hukukilik kazanmış oldu.

İtirazcılar konuyu Danıştay’ın daha üst birimine veya Anayasa Mahkemesi’ne götürseler ne olacak? Danıştay’ın ilgili dairesinde olduğu gibi, oralarda da, en kötüsü 3-2’lik oylarla, iptal kararına bir çivi daha çakılmış olacak.

Çoğu insan böyle düşünüyorsa şaşırmam.

Türkiye’de işler bir süredir böyle görülüyor çünkü.

Anayasada, yasalarda ne yazdığından çok, yazılanın siyasette ve yargıda nasıl yorumlandığı önemli.

Siyaset de -hiç değilse siyasetin iktidar cephesi- yargı da Türkiye’de son sözü kimin söyleyeceği konusunda kararlı görünüyor: Cumhurbaşkanı o kişi…

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 1.110 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.440 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.721 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.473 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.203 Okunma