Fehmi Koru Fehmi Koru

Akşener.. Oğan.. Özdağ ve Soylu… Bu güncel isimlerin ortak noktasını ararken aklıma gelenler…

Rus edebiyatının en ünlü ismi sayılabilecek Dostoyevski’nin yine en büyüklerden biri olan Gogol için kullandığı bir ‘palto’ metaforu vardır. “Biz hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık”...

25 Mayıs 2023 | 1.947 okunma

Rus edebiyatının en ünlü ismi sayılabilecek Dostoyevski’nin yine en büyüklerden biri olan Gogol için kullandığı bir ‘palto’ metaforu vardır.

“Biz hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık” demiştir Dostoyevski.

O bu metaforu farklı bir anlamda kullanmış olsa bile, ben ondan alıp başka bir alanın bir ismi için kullanacağım.

Şu sıralarda isimleri en çok telaffuz edilen kişiler şunlar: Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ… ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan.. Bu isimlere İYİ Parti lideri Meral Akşener’i de ekleyebiliriz.

Dostoyevski’nin sözünü kendimize uyarlayarak “Bunların hepsi Devlet Bahçeli’nin paltosundan çıktı” diyebiliriz gibime geliyor.

Özdağ, Oğan, Akşener… Bu isimlerin hepsi bir dönem MHP içerisinde yer almışlardı. Yine hepsi değişik zamanlarda MHP liderliği için yapılan yarışa Devlet Bahçeli’nin karşısında katılmışlardı. Devlet Bahçeli onları partisi içerisinde potansiyel rakip olarak tutmaktansa ihraç mekanizmasını işleterek parti dışına savurmayı yeğlemişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 114 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 744 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.273 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.217 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.874 Okunma