Fehmi Koru Fehmi Koru

Afganistan: Patlama ABD’ye “kal”, Taliban’a “Ortağınım, bunu unutma” mesajıdır

Askerlerini ve bir miktar işbirlikçilerini Taliban’la anlaşılan son gün olan 31 Ağustos’a kadar Afganistan’dan çekmeye çabalayan ABD’ye,“Gitme, burada kal” mesajı yerine de geçecek büyük patlama...

27 Ağustos 2021 | 2.612 okunma

Askerlerini ve bir miktar işbirlikçilerini Taliban’la anlaşılan son gün olan 31 Ağustos’a kadar Afganistan’dan çekmeye çabalayan ABD’ye,“Gitme, burada kal” mesajı yerine de geçecek büyük patlama hangi aklın eseridir?

Kabil Havalimanı yakınlarında patlayan bombalı saldırıda 13’ü Amerikan askeri, 60’ı Afgan olmak üzere 73 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda da yaralı var.

Saldırıyı ‘ISIS-K’  örgütünün gerçekleştirdiği sanılıyor. Örgüt eylemi üstlendi.

‘ISIS-K’ Irak merkezli fakat Pakistan ve Afganistan’da da yerleşik IŞİD/DEAŞ örgütünün bölgedeki adı. ‘K’  Türkçesi ‘Horasan’ olan sözcüğün İngilizce isminin ilk harfi.

Ortadoğu’yu kasıp kavuran IŞİD/DEAŞ, kolları başka ülkelere de uzanan bir örgüt. Afganistan’ı merkez seçmiş el-Kaide örgütünün bir türeviydi IŞİD/DEAŞ; onun ‘K’ uzantısı, kendisini Taliban ve el-Kaide’den ayrıştırmak için edindiği bir isim.

Bu son eylemiyle “Burada ben de varım” mesajı verdiği kesin.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 606 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.330 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.720 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.468 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.203 Okunma