Fehmi Koru Fehmi Koru

ABD başkanlık seçimi ilk raund: Yenen belli değil…

Türkiye’de seçimler ABD’dekinden çok daha önce sonuca bağlanıyor. Oylar yalnızca seçim günü sandığa atılmıyor ABD’de, haftalar öncesinde kurulan sandığa atılan oylar da var, postaya verilen oylar da…

04 Kasım 2020 | 1.744 okunma

Bu yazıya etraf iyice aydınlandıktan sonra sabah 08.30’da başladım; ihtiyatlı olma ihtiyacı duyduğum için. Aslında şimdi yazacaklarımı çok önce, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte de oturup yazabilirdim. Aradan geçen saatlerde tabloda herhangi bir değişiklik olmadı.

Sandıklarda ABD başkanlığı adaylarından Donald Trump ile Joe Biden birkaç saat önce de baş başa gidiyorlardı, şu saatte de durum aynı.

Bu tablodan tek bir sonuca varılabilir: ABD’de bu seçim yüzünden hır çıkacak…

Adayların hiçbiri kazandığını iddia edebileceği bir üstünlük sağlayamayacak.

Kimin eli “Kazandın” denilerek kaldırılırsa öteki “Ben kazandım” diye hukuk yoluna başvurabilecek…

Ben kesin ifade kullandım, ancak siz beklentiyi yine de ihtimal olarak değerlendirin; benzer bir tablo George W. Bush ile Al Gore arasında geçen 2000 seçiminde de ortaya çıkmıştı, sakin Al Gore hırçın rakibi karşısında erkenden yenildiğini kabul etmişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 547 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.505 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.397 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.301 Okunma