Fehmi Koru Fehmi Koru

“Türkiye Kürtleri katledecek” zırvası ile ülkemize gelen ABD temsilcisine inat, safları sıklaştırmak gerekiyor…

‘Diplomasiden anlamayan diplomat’ diye bir sıfatın yakıştığı nadir diplomatlardan biridir ABD başkanı Donald Trump‘ın geçen yılın başlarında ulusal güvenlik danışmanı olarak...

09 Ocak 2019 | 8.528 okunma

‘Diplomasiden anlamayan diplomat’ diye bir sıfatın yakıştığı nadir diplomatlardan biridir ABD başkanı Donald Trump‘ın geçen yılın başlarında ulusal güvenlik danışmanı olarak atadığı John Bolton.

George W. Bush‘un başkanlığı sırasında bir süre ülkesini Birleşmiş Milletler’de temsil ettiği dönemde de, Bolton, burnunun dikine söylem ve eylemleriyle dikkat çekmişti.

Dış görünüşü bakımından Türkiye’yi ‘yeniden’ kazanma amacıyla çıktığı ziyarette ilk durak olarak İsrail’i seçmesi ve “Ankara’nın Suriye’de Kürtleri katletmesine izin vermeyeceğiz” mesajını oradan duyurması, yazımın girişindeki ‘diplomasiden anlamayan diplomat’ sıfatının Bolton üzerine ‘cuk’ diye oturduğunun ispatı sayılabilir.

O cümle Türkiye’ye olduğu kadar İsrail’deki ve İsrail dışında İsrail’in her yaptığına onay vermeye hazır şahinlere “Merak etmeyin, biz sizlerin yanınızdayız” mesajıdır.

Diplomasiden anlamayan birine ‘diplomat’ denilemeyeceğini, böyle davranıyorsa ‘diplomat’ kimlikli kişinin niyetinin sorgulanması gerektiğini de unutmamamız gerekiyor.

Türkiye’nin Suriye’deki Kürtleri katletmek gibi bir niyeti olabilir mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.275 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.038 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 709 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.415 Okunma