Fehmi Koru Fehmi Koru

‘6’lı masa’yı ve ardından yayınlanan mesajları zenginleştirmenin zamanı geldi.. Geçiyor bile…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (05.07.2022)''‘6’lı masa’yı ve ardından yayınlanan mesajları zenginleştirmenin zamanı geldi.. Geçiyor bile..'' başlıklı yazısı.

05 Temmuz 2022 | 1.260 okunma

Birbirinden farklı eğilimleri temsil eden altı partinin birlikte hareket etme amaçlı buluşmaları önemli. Liderler her ay bir yemek masasında bir araya gelip saatlerce konuşuyor ve her buluşmanın ardından bir de ortak açıklama yayımlanıyor.

Yaptıklarının siyaset tarihimizde bir eşi benzeri yoktur.

Takdire şayan bir durum bu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın evsahipliği yaptığı buluşmalarının ardından, o akşam masada bir kişinin eksikliğinden söz etmiştim; önceki akşam İYİ Parti lideri Meral Akşener’in davetiyle yeniden bir araya geldiklerinde, gözlerimin yine yedinci bir kişiyi o masada aradığını söyleyebilirim.

Bu defa da yine altı kişiydiler.

Masayı zenginleştirmek ve toplantılara ilgiyi artırmak gerekiyor.

Daha başlangıçta aklımdan hep şu fikir geçmişti: Her parti lideri, evsahipliği sırası ona geldiğinde, diğer liderlere, kendilerinin ‘cumhurbaşkanı adayı’ olarak düşündükleri bir ismi masaya çağırabilir.

İlla o kişi altı liderin üzerinde uzlaşacağı isim olmak zorunda değil; ancak kamuoyu her ay masaya davet edilen yeni bir yüzün varlığıyla muhalefetin elindeki seçeneklerin zenginliğini görmüş olur.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 22 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 75 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.354 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma