Fehmi Koru Fehmi Koru

‘6’lı masa’ bu akşam bir kez daha kuruluyor.. Adaylık konusunu yine konuşmayacaklarmış… 

Bir ara Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak düşünebileceği isimler arasında sıkça anılan İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li 11...

02 Ekim 2022 | 800 okunma

Bir ara Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak düşünebileceği isimler arasında sıkça anılan İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı ile birlikte bulunduğu Ordu’da, bir esnafın malum konuda ağzını yoklaması üzerine, şu sözleri sarf etmiş:

“Endişe etme, altılı masa en doğru kararı verecektir.”

O öyle diyor ama endişe yerli yerinde duruyor.

Nasıl olacak da, doğal olarak birbirlerinin rakibi olmak üzere kurulmuş altı farklı partinin, yetişme tarzları, içinden geldikleri siyasi gelenekler, konulara yaklaşımları birbirine benzemesi mümkün olmayan liderleri, aynı masada ara sıra buluşmaları hatırına, bir isim üzerinde anlaşabilecekler?

Kolay ise şimdiye kadar neden o konuyu görüşmediler ve üzerinde uzlaştıkları ismi açıklamadılar?

“Açıklayalım da üzerine gelinsin ve seçime kadar geçen süre içerisinde yıpratılsın, bunu mu istiyorsunuz?” demek kolaya kaçmak oluyor. Sonuçta ismi açıklandığında korkulan yine olmayacak mı? 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 143 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.555 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.243 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma