Fehmi Koru Fehmi Koru

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sonunda dünyaya ders vermek üzere kalemi eline aldı

Bazen öyle olur; önce bir haber veya yazıyla güne zihnimi toparlayarak başlarım, daha sonra karşıma çıkan bir başka haber veya yazı zihnimi tekrar dağıtır. Dün de o günlerden biriydi.  Unutmuştuk...

15 Kasım 2023 | 4.744 okunma

Bazen öyle olur; önce bir haber veya yazıyla güne zihnimi toparlayarak başlarım, daha sonra karşıma çıkan bir başka haber veya yazı zihnimi tekrar dağıtır.

Dün de o günlerden biriydi. 

Unutmuştuk, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hatırlattı: Türkiye Filistin ile İsrail arasındaki ihtilafı ‘iki devletli’ formül ile çözmek üzere devreye girmiş, bayağı mesafe de almıştı.

Ta 2007 yılında. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesinden kısa bir süre sonra.

İsrail devlet başkanı Mahmud Abbas ile İsrail’in o zamanki cumhurbaşkanı Şimon Peres, aynı gün, Cumhurbaşkanı Gül’ün konuğu olarak Ankara’ya gelmiş, Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan araçla üç devlet adamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmiş ve konuk başkanlar orada yaptıkları konuşmalarla dünyaya barış mesajları ile birlikte ‘iki devletli çözüm’den yana sözler vermişlerdi. 

Gazze’nin Erez bölgesinde ‘barış için sanayi projesi’ ile Türkiye İsrail’in de red edemeyeceği bir girişimi başlatarak Filistinlilere yeni bir ekmek kapısı açmıştı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı.. Sevindim ama… 18 Mayıs 2024 | 2.232 Okunma Kobani davasında verilen cezalar, bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı  17 Mayıs 2024 | 3.875 Okunma Bahçeli “İnşallah Türkiye değişmez” demişti.. Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti… 16 Mayıs 2024 | 1.732 Okunma Üç polis devlet adamlarını töhmet altında bırakacak bir ‘kumpas’ mı kurmuş? ‘Andıç’ olayını hatırladım… 15 Mayıs 2024 | 3.476 Okunma Tasarruf tedbirleri patronları sevindirmiş.. Cadde ve sokaklarda LED ışıklandırmaya geçilecekmiş… 14 Mayıs 2024 | 2.205 Okunma