Faruk Köse Yeni Akit Gazetesi

“Yerel yönetimler”e dair AK Parti neler plânlıyor?

AK Parti’nin, “çözüm süreci”nin yansıması olarak “yerel yönetimler”e dair seçim beyannamesinde neler vaadedeceğini merak etmiştim. Gördüm ki AK...

06 Mayıs 2015 | 79 okunma

AK Parti’nin, “çözüm süreci”nin yansıması olarak “yerel yönetimler”e dair seçim beyannamesinde neler vaadedeceğini merak etmiştim. Gördüm ki AK Parti, “idarenin bütünlüğü anlayışıyla merkezi idare ve yerel yönetimler arasında hizmetlerin akılcı bir anlayışla dağılımını öngörüyor.”

Beyannamede yer alan bu ifadede, “merkezi idare” ile “yerel yönetimler”in “idari ayrışma”sının değil, “idarenin bütünlüğü”nün esas alındığını görüyoruz. 

Nitekim devamında“merkezi ve yerel yönetimleri birbirini tamamlayan ve vatandaşlarımıza hizmetleri en etkili şekilde ulaştırma sürecinde temel unsurlar olarak konumlandırıyoruz” deniliyor.

Burada bir sorun yok. Ancak ardından gelen “merkezi standartlar çerçevesinde kamu hizmetlerinin yerinden karşılanması temel ilkemiz olmaya devam edecektir” ifadesi izah gerektiriyor. 

Çünkü “kamu hizmetlerinin yerinden karşılanması”nın anlamı, PKK/KCK’nın “yerel otonomi” şartlarının karşılanacağına dair şüphelere de yol açıyor. Baştaki “merkezi standartlar çerçevesinde” şartı şüpheleri gidermeye kâfi değil.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma