Faruk Köse Yeni Asya Gazetesi

Ramazan müjdeleri çoğalsın

Ramazan ayının ilk günlerinden bu yana duyduğumuz müjdeli haberler artarak devam etse de, bazı İslâm beldelerinin kan ağladığının da farkındayız. Suriye, Irak ve Afganistan gibi savaş halinin devam...

01 Temmuz 2015 | 239 okunma

Ramazan ayının ilk günlerinden bu yana duyduğumuz müjdeli haberler artarak devam etse de, bazı İslâm beldelerinin kan ağladığının da farkındayız.
Suriye, Irak ve Afganistan gibi savaş halinin devam ettiği ülkelerin yanında; Myanmar ve Doğu Türkistan’daki Müslümanların maruz kaldığı ‘Çin işkencesi’ni de unutamayız. Duâlarımızla onların yanında olduğumuzu hissettirirken, idarecilerimizin de mümkün olan her türlü diplomatik yolu denemeleri ve işkenceleri sona erdirmek için gayret etmelerini temenni ederiz.

Almanya’dan, Ramazan müjdelerine müjde katan bir haber daha geldi: Almanya’nın Münih şehrinde 1819 yılına kurulan Bavyera Parlamentosunun 196 yıllık tarihinde bir ilk yaşanmış. Parlamento’da Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Bavyera milletvekilleri, şehirde yaşayan yaklaşık 110 bin Müslüman’ın temsilcilerine bir iftar yemeği vermiş. Din görevlisi Raif Ceylan’ın okuduğu ezan sesinin çınladığı tarihî parlamento binasında, dâvetliler için bir de geçici mescit açılmış. İftar dâvetine ev sahipliği yapan parlamentonun ilk Müslüman milletvekili Arif Taşdelen ve parti grup başkanı Markus Rindespacher yaptıkları konuşmalarıyla dâvetlileri selâmlamışlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma