Faruk Köse Yeni Akit Gazetesi

İran’a haddini bildirmek lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin davetiyle,“Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi”nin ikinci toplantısı için İran’da. Erdoğan...

07 Nisan 2015 | 155 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin davetiyle,“Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi”nin ikinci toplantısı için İran’da. Erdoğan, İran’ın dini lideri Hamaney ile de görüşecek.

İran’da, Yemen hakkındaki ikazları sebebiyle Erdoğan’a tepkiler var. Entelektüeller ve kimi devlet görevlileri tepki açıklamaları yapmışlardı. Bunlara ilaveten, ziyaretin hemen öncesinde, 65 milletvekili, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye bir mektup yazarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir şekilde uyarmasını istemiş. Öyle “diplomatik uyarı” falan değil; “sert bir şekilde uyarı...” Bununla da yetinmeyen İranlı milletvekilleri, mesela Suriye’deki katliama alenen destek veren ve hatta fiilen iştirak eden İran sanki herhangi bir özür beyanında bulunmuş gibi, “İran halkına yaptığı hakaretlerden dolayı resmen özür dilemesi için Erdoğan’a baskı yapılması”nı istemişler.

Erdoğan’ın, İranlı vekilleri bu kadar rahatsız eden sözleri neydi, hatırlayalım: “İran bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. Bu durum bizi, Körfez ülkelerini rahatsız etmeye başlamıştır. Buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tavşan kaç, tazı tut 15 Ekim 2015 | 313 Okunma Ramazan müjdeleri çoğalsın 01 Temmuz 2015 | 250 Okunma Hayat örgüsünde “veda” gerçeği 24 Haziran 2015 | 161 Okunma İş işten geçtikten sonra-1 22 Haziran 2015 | 176 Okunma Erdoğan’ı eleştirme yarışı 21 Haziran 2015 | 204 Okunma