Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Kaç yanlış bir doğru eder?

Yarım asır mı desek, yoksa bir asır mı desek devam eden terörle mücadelede çoğu zaman yanlış işler yapıldığı inkâr edilebilir mi? Hemen ifade edelim ki Türkiye’nin terörle mücadele etmesi...

05 Kasım 2016 | 165 okunma

Yarım asır mı desek, yoksa bir asır mı desek devam eden terörle mücadelede çoğu zaman yanlış işler yapıldığı inkâr edilebilir mi?
Hemen ifade edelim ki Türkiye’nin terörle mücadele etmesi en tabii hakkıdır ve bu mücadele terör sona erene kadar devam etmelidir. Ancak bu mücadele, bataklık dururken ‘sinek’leri ortadan kaldırmak anlamına gelecek şekilde olmamalı. En başta terörü besleyen şartlar ortadan kaldırılmalı ki gençler terör örgütlerinin kucağına ve tuzağına düşmesin. Terör örgütlerinin ortadan kalkması ve yeni teröristlerin yetişmemesi için bundan daha emin yol var mı?

Yine ifade etmek gerekir ki terörle mücadele en zor işlerden biridir. İdareciler ve siyasetçiler açısından başkalarını itham etmek kolay olsa da iş başa düştüğünde bu belayı def etmenin kolay olmadığını onlar da görüyor. Muhalefet sıralarındayken verilen sözlerin iktidar sıralarında tutulamadığına çok defa şahit olunmuştur. Değişik siyasî partiler iktidara geldiği halde terör tehdidi tam olarak sona ermiş değildir. ‘Terör bitti, bitiyor’ açıklamaları yapıldığı halde bu ateşinin yeniden etrafı sardığı görüldü. O halde bir yerde ya da çok yerde yanlışlar yapıldığını kabul etmek gerekmez mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 152 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 111 Okunma