Faruk Çakır Yeni Asya Gazetesi

Biri bize gerçekleri söylesin!

Siyasetçilerin kabahatlerinden biri de eksik bilgilerle vatandaşı avutmalarıdır. Gerek ekonomi ve gerek siyasî hayatta pek çok bilgi doğruları anlatmak çok uzak. Elbette siyasetçiler vatandaşa umut verecek şekilde vaatlerde...

27 Eylül 2016 | 1.034 okunma

Siyasetçilerin kabahatlerinden biri de eksik bilgilerle vatandaşı avutmalarıdır.
Gerek ekonomi ve gerek siyasî hayatta pek çok bilgi doğruları anlatmak çok uzak. Elbette siyasetçiler vatandaşa umut verecek şekilde vaatlerde bulunacak, ama bu ölçülü olmak durumunda değil mi?

Karşımızda büyük bir terör problemi var ve millet olarak bununla mücadele ediyoruz. Bildik bileli bu mesele hafife alınır ve sanki bugün ya da yarın terör sona erecekmiş gibi sözler söylenir. En büyük hata bölücü ve kanlı terörü basit mesele olarak görmekle başladı. Yeri geldi üç beş çapulcu dendi, yeri geldi yaza kalmaz bu mesele biter dendi, yeri geldi son darbe dendi ve bu günlere geldik.

Terör bugün de büyük meselelerimizden biri. Hem de uluslar arası ifsat şebekelerinden destek gören bir hal aldı. Yıllardan beri mücadele yapılıyor, ama tam olarak sona ermiş değil. Bu konuda millete yeterli bilgi verilmediği kanaati hakim. Meselâ, 30 yıldır devam eden bir mücadeleden bahsediyoruz ve bir gün “Filan tepe ilk defa ele geçirildi” şeklinde bir haber duyuyoruz. Peki bunca yıl o tepe ele geçirilmemiş ve şimdi ele geçirilmişse niçin bunca yıl millet yanıltıldı?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
27 Mayıs hatırası 27 Mayıs 2018 | 151 Okunma Önce aile, hemen eğitim 13 Mayıs 2018 | 124 Okunma Filistin’e sanatla destek 06 Mayıs 2018 | 106 Okunma Türkiye’nin asıl ihtiyacı nedir? 29 Nisan 2018 | 76 Okunma Madem öyle niçin böyle? 22 Nisan 2018 | 108 Okunma