Erdal Tanas Karagöl Yeni Şafak Gazetesi

Fatih sondaj gemisi Akdeniz’de

2018 yılının ilk günlerinde Fatih sondaj gemisi Türkiye’ye gelince, sondaj gemisini görmek, teknik özelliklerini anlamak ve yapılacak çalışmaları yerinde görmek için basın mensuplarıyla beraber...

01 Kasım 2018 | 5.502 okunma

2018 yılının ilk günlerinde Fatih sondaj gemisi Türkiye’ye gelince, sondaj gemisini görmek, teknik özelliklerini anlamak ve yapılacak çalışmaları yerinde görmek için basın mensuplarıyla beraber gemiye çıkmıştık.

O günden bugüne geçen yaklaşık 10 ay içerisinde Fatih sondaj gemisinin teknik özelliklerinin yenilenmesi ve ekipmanların güçlendirilmesiyle, misyonunu gerçekleştirmek için Salı günü sondaj yapmaya yani doğal gaz ve petrol aramaya başladı.

Tabi Türkiye’nin satın aldığı bir sondaj gemisiyle petrol ve doğal gaz aramasına çıkması ve bu aramayı Akdeniz’den başlatarak sonrasında Karadeniz’de de devam ettirme niyeti, yıllarca “neden aramadık” sorularının da cevabını vermiş olacak.

Yanı başımızda birçok ülkenin doğal gaz ve petrol araması ve çoğunun bu sondaj çalışmalarında yeni doğal kaynakların keşfini gerçekleştirmesi göz önüne alındığında; biz neden aramıyoruz sorusunun sorulması da oldukça doğal ve normal.

İşte bugün Akdeniz’de bölge ülkelerinin yaptığı gibi biz de doğal gaz ve petrol arıyoruz. Sondaj çalışmaları başarıya ulaştığında, yani yeni enerji kaynakları keşfedildiğinde ise bu çalışmaların akılcı enerji politikalarının bir ürünü olduğunu hep birlikte görmüş olacağız.

FATİH SONDAJ GEMİSİ NE ANLAMA GELİYOR?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma