Emin Pazarcı Akşam Gazetesi

Obama’ya jirinovski cevabı

Rusya’daki Liberal Demokrat Parti Lideri Vladimir Jirinovski, ırkçı bir kafa yapısına sahiptir. Aklına geleni, düşündüğünü söylemekle ünlüdür. Geçmişte, Türkiye’ye sempati ile...

18 Eylül 2016 | 690 okunma

Rusya’daki Liberal Demokrat Parti Lideri Vladimir Jirinovski, ırkçı bir kafa yapısına sahiptir. Aklına geleni, düşündüğünü söylemekle ünlüdür. Geçmişte, Türkiye’ye sempati ile baktığı da söylenemez.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise, Türkiye’ye gülücükler gönderiyor. Olumlu mesajlar veriyor.

Çünkü…

15 Temmuz’un bir “Amerika Operasyonu” olduğunu düşünüyor!

Sonunda bunu da net bir dille söyledi. “Türkiye’deki darbe girişiminin arkasında ABD var” dedi:

-Amerikalılar, bir defa daha Türkiye’yi kendi çizgilerine çekmek istediler. Daha önceki darbe girişimlerinde de böyle olmuştu.

Jirinovski, Türkiye’de yaşayan büyük çoğunluğun düşüncelerine tercüman oldu. Çünkü, bu ülkede yaşayan insanların büyük bölümü de kendisi gibi düşünüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında öyle ya da böyle ABD’nin yer aldığı konusunda geniş kitlelerde tereddüt yok.

Haksız da değiller…

Amerika’nın darbe öncesi ve sonrası izlediği politika çelişkilerle dolu. Darbe girişimine karşı yapılan açıklamalar, izlenen politika ile taban tabana zıt.

***

Darbe girişiminin mimarı Fethullah Gülen, Pensilvanya’da. ABD tarafından korunup kollanıyor.

Gülen’in FETÖ adıyla bir terör örgütü oluşturduğunu ve 15 Temmuz’da bir darbe girişiminde bulunduğunu Sağır Sultan bile duymuş durumda. Amerika ise, kabul etmemekte direniyor.

“Verin bize” diyoruz. Önlerine suçluların iadesi ile ilgili anlaşmayı koyuyoruz. Attıkları imzaya sahip çıkmalarını istiyoruz. Onlar da bin dereden bin su getirmeye devam ediyorlar. Tedbiren tutuklanmasını istiyoruz. Yine aynı muamele ile

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi savrulma 25 Mayıs 2023 | 645 Okunma Erdoğan kaybeder mi? 24 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Tükettiler cephaneyi 23 Mayıs 2023 | 642 Okunma Hâlâ mı aynı dil? 18 Mayıs 2023 | 676 Okunma Ne vereyim abime? 17 Mayıs 2023 | 840 Okunma