Elif Çakır Karar Gazetesi

Beka sorunu var mı yok mu?

Oldukça sıkıntılı, yönetilmesi zor bir dönemden geçtiğimiz muhakkak. Son yıllarda ülkemizin ciddi problemlerle karşı karşıya olduğu, hatta sorunlarımızın “beka” derecesinde önemli olduğu şüphe götürmez bir gerçek.

27 Şubat 2019 | 7.872 okunma

Peki, sorunlarımızın “beka” derecesinde önemli olması, Türkiye’nin gerçek anlamda bir “beka sorunu” olduğunu gösterir mi?

“Varlığını sürdürmek, devamlılık, süreklilik, kalıcı olmak” anlamına gelen beka kavramı, devletin varlığı ile doğrudan alakalı, devletin sınırları üzerinde oluşan ya da oluşturulan tehdit algılamaları ve egemenliğin hassas çizgilerini anlatmak için kullanılan bir terimdir.

Soru şu: Devletin bölünmez bütünlüğüne karşı oluşan ve oluşturulan tehditler için kullanılan “beka” kavramı gelişigüzel kullanılabilir mi?

Yani iktidara talip olan siyasal partiler seçmenin oyunu alabilmek için “beka” gibi oldukça ciddi bir kavram üzerinden kendi gelecekleri için hamaset ve popülizm yapabilirler mi?

Soruyorum, çünkü tarihimizde ilk kez bir yerel ve mahalli seçimlere “beka sorunu” iddiası ile giriliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
1 Mayıs’ta çatışmak 02 Mayıs 2024 | 250 Okunma Diyanet Başkanı ‘itibardan tasarruf olmaz’ demiş! 30 Nisan 2024 | 3.998 Okunma Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.179 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.234 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 531 Okunma