Cengiz Gülaç Nethaber

Aziz Nesin'e kim ilham oldu?

            Sevgili okur, şu korona günlerinde her şeyimiz tamamdı da bir tek “beyin yiyen amipimiz” eksikti! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye’de “beyin yiyen amip” vakasına...

24 Temmuz 2020 | 2.577 okunma

            Sevgili okur, şu korona günlerinde her şeyimiz tamamdı da bir tek “beyin yiyen amipimiz” eksikti! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Türkiye’de “beyin yiyen amip” vakasına rastlanıldığını söylemiş.

Meme dikleştirme ameliyatının beyin ameliyatından daha pahalı olduğu ve dahi tıp fakültesi mezunları arasında estetik cerrahinin beyin cerrahisinden daha çok tercih edildiği bir ülkede rızkının peşine düşen ve yiyecek beyin arayan amipten korkmalı mıyız, karar veremedim doğrusu!

Işıklar(!) içinde uyusun Aziz Nesin’e zamanında çok haksızlık etmiştik. Aziz Nesin Türkiye’nin zekâ ortalamasını verdiğinde herkes adamı linç etmişti ama böylesi bir genellemeye nasıl vardığını hiçbirimiz merak etmemiştik.

Muhtemelen Aziz, oğlu Ahmet’in zekâ seviyesinden hareket ederek tespitte bulunmuştu! Neticede baba yüreği! Aziz, Ahmet’e bakıp aptallık oranımızı %99 olarak açıklayabilirdi de!

Aziz’in inancını oğlu Ahmet’in zekâ seviyesine bakınca kaybedip kaybetmediğine dair elimizde veri yok!

İnkârın, böylesi gerçekçi bir sebebi öbür dünyada hafifletici sebep sayılır mı, ona da ilahiyatçılar karar versin!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kemal Kılıçdaroğlu efsanesi beni ağlattı! 19 Mayıs 2021 | 1.186 Okunma Babacan’ın ihanet itirafını dazlak şaşkınlığıyla karşılamak! 12 Mayıs 2021 | 1.606 Okunma Cumhurbaşkanı adaylarını gördünüz mü, hepsi de birbirinden komik! 10 Mayıs 2021 | 4.140 Okunma Ekrem İmamoğlu’nu uzaylılar kaçıracakmış! 07 Mayıs 2021 | 637 Okunma Kılıçdaroğlu’na yapılanlar artık ayıp olmaya başladı! 05 Mayıs 2021 | 3.555 Okunma