Burhanettin Duran Sabah Gazetesi

Türkiye ile çalışmak zorunda olanlar

Türkiye, sadece bölgesel değil küresel çaptaki birçok konuda söz sahibi bir ülke. Dahası bunu devam ettirmek mecburiyetinde. Temel sebebi de herhangi bir ideolojik arayış değil.

31 Ekim 2020 | 382 okunma

Dünya gündeminin önde gelen konuları Dağlık Karabağ çatışması, Avrupa'da İslam karşıtlığı ve ABD seçimleri. Son yıllarda alıştığımız üzere üç konu da Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tartışılıyor. Bakü, Türkiye'nin desteğiyle Güney Kafkaslar'da dengenin değişmesinden memnun, 5+2 reyonu adım adım ele geçirmekte. Erivan bütün "Türkiye bizimle savaşıyor" kışkırtmalarına rağmen başarısız. Gidişat, Dağlık Karabağ'a Azerbaycan içerisinde özerklik verilebilecek bir yolda. Moskova masada Türkiye'nin olmasını kabullenmek zorunda. İdlib'de Feylak Eş Şam milislerine yapılan bombardıman Moskova'nın Ankara'yı dengeleme çabası olarak okunsa da Rus lider Putin, hem Suriye'de hem Kafkaslar'da Erdoğan ile çalışmak durumunda olduğunun farkında. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in söylediği gibi Türkiye, üç güney Kafkasya ülkesiyle sınırları olan yegâne ülke.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni bir siyasi süreç 03 Mayıs 2024 | 251 Okunma İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.074 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 136 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.424 Okunma Zamanın Hitler’i hesap vermekten kaçamayacak 24 Nisan 2024 | 1.293 Okunma