Burhanettin Duran Sabah Gazetesi

Ortadoğu yeni döneme girerken İran’ın derdi?

Kafkaslardaki denge Rusya ve ama özellikle İran aleyhine değişti. Tahran'ın onlu yıllarda başardığını düşündüğü şeyleri Ankara'nın birkaç yıla sığdırması bir kıskançlık sebebi. Kaldı ki, Ankara her hamlesinde daha etkin bir performans sergiliyor.

15 Aralık 2020 | 1.636 okunma

İran eliti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen perşembe Bakü'de okuduğu birkaç mısrayı siyasi gerilime çevirdi. Siyasiler saldırgan cümleler kurarken İran medyası da Erdoğan'ın "İslam dünyası liderliği, Osmanlıcılık ve Pan-Türkizm peşinde olduğu" yönündeki argümanlarla doldu taştı. Ankara'nın İran'ın toprak bütünlüğünü hedef alan "ayrılıkçılığı" kışkırttığı öne sürüldü. Türkiye'nin bölgedeki ülkelerin bütünlüğüne sahip çıkan politikaları ortaydayken ve aksine İran'ın ayrılıkçı terör örgütü PKK ile bir türlü bitmeyen dansı biliniyorken Tahran'ın bu aşırı tepkisi nasıl anlaşılmalı? Yine nükleer konu dahil birçok meselede Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'un işaret ettiği gibi Ankara, Tahran'ın zor zamanlarında uluslararası baskılara göğüs gererek İran halkını desteklemişken neden İranlı siyasetçiler Türkiye'ye yönelik ağır sözler sarf etti? 

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette ‘yumuşama dönemi’ ne getirir? 04 Mayıs 2024 | 81 Okunma Yeni bir siyasi süreç 03 Mayıs 2024 | 251 Okunma İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.076 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 136 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.424 Okunma