Burhanettin Duran Sabah Gazetesi

‘Bu ülke’ için her daim 15 Temmuz bilinci

Rahmetli Cemil Meriç'in kitabının başlığı benim için çok şey ifade eder. "Bu ülke" tabiri farklı ideolojik, dini ve etnik aidiyetlerin hepsinin üstünde bir siyasal bilince işaret eder. Bütün...

15 Temmuz 2022 | 99 okunma

Rahmetli Cemil Meriç'in kitabının başlığı benim için çok şey ifade eder.
"Bu ülke" tabiri farklı ideolojik, dini ve etnik aidiyetlerin hepsinin üstünde bir siyasal bilince işaret eder. Bütün çabaların, kavgaların merkezine Türkiye'yi, ülkemizin menfaatini almayı gösterir. Vatanı tehlikede olanın başka bir şeyi olmayacağını anlatır.
"Bu ülke", bayrağın egemenlik hissinin, millet iradesinin, devletin koruyuculuğunun ve dini maslahatın tecelli ettiği yerdir.
Mazlumların sığınağı olarak "Türkiye" hepimizi kucaklayan vatanın ve idealin adıdır. Her şeyin en iyisini ve güzelini kendisi için istediğimiz yurdumuzdur. Uğruna terimizi ve kanımızı döktüğümüz gibi geleceğimizi kendisiyle tahayyül ettiğimiz vatanımızdır.

***


İşte bu duyguları en yoğun yaşadığım an 15 Temmuz gecesidir. O gece Boğaziçi Köprüsü'nde "Gitmeyin, insanları öldürüyorlar" uyarısına rağmen darbecilerin tanklarının üstüne yürüyen insanlarımızın kahramanlığına şahit oldum.
15 Temmuz gecesi iradesine, vatanına ve demokrasisine sahip çıkan yüz binlerin...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette ‘yumuşama dönemi’ ne getirir? 04 Mayıs 2024 | 96 Okunma Yeni bir siyasi süreç 03 Mayıs 2024 | 251 Okunma İYİ Parti, Dervişoğlu ve üçüncü yol kaldı mı? 30 Nisan 2024 | 2.076 Okunma Özel ve Kılıçdaroğlu’nun ‘siyaset’ kapışması 27 Nisan 2024 | 136 Okunma Özel’in yeni siyaset tarzı nereye kadar? 26 Nisan 2024 | 1.425 Okunma