Burhan Ayeri Yeniçağ Gazetesi

Kürdili Hicazkâr bir yazı...

Çetin Altan'ın meşhur bir tanımlaması vardır: "Bugün canım yazı yazmak istemiyor." Benimki bu kadar kökünden kesip atmak değil. Sadece "siyaset molası" istedim. İlk nedenim TSM'nin yıllara imza atmış ismi Atilla...

27 Mart 2019 | 140 okunma

Çetin Altan'ın meşhur bir tanımlaması vardır: "Bugün canım yazı yazmak istemiyor." Benimki bu kadar kökünden kesip atmak değil. Sadece "siyaset molası" istedim.

İlk nedenim TSM'nin yıllara imza atmış ismi Atilla Mayda'yı kaybettik. TRT radyoları tek merkez iken, iç spiker enstrümanları sıralar, sonunda "Ve ritim sazda Atilla Mayda" diye tamamlardı. Onun için "Burhan Öçal'ın atası" demek mümkün.

Ekranların modası geçmeyen dizisinde hâlâ ondan bahsedilmekte. Seksenler'in Bucalı kahvecisi Mesut tiplemesinin ağzından sık sık "Haydaaa, Atilla Mayda" lafını hâlâ duymaktayız.

Mayda, film yapımcıları tarafından, tonton Hulusi Kentmen'e alternatif düşünülmüştü. Yapılan teklifleri her zaman reddetti. Daim ritim saz olarak yaşadı. Kendisine rahmet, yakınları ve TRT camiasına başsağlığı diliyorum. Vefat ettiği gün TRT'nin hemen hemen bütün programlarında anıldı.

"Önce Kalplerdeki Nağmeler" başı çekti. Ardından bu defa Bingöl'den yayın yapan Harman Yeri ekibince işlendi.

Favori makamım

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma