Burhan Ayeri Yeniçağ Gazetesi

Doğal gaz bedava internet de hediyesi...

Ne Oluyor'un ilk konuğu Tuncay Özkan'dı. Şirin Payzın'ın karşısına CHP Başkan Yardımcısı olarak oturdu. Öyle vaatlerde bulundu ki, şaşırdım. En çarpıcı söylevi "Her aileye bedava...

31 Mayıs 2018 | 145 okunma

Ne Oluyor'un ilk konuğu Tuncay Özkan'dı. Şirin Payzın'ın karşısına CHP Başkan Yardımcısı olarak oturdu. Öyle vaatlerde bulundu ki, şaşırdım. En çarpıcı söylevi "Her aileye bedava doğal gaz"dı. Hani Kadıköy vapurlarının ünlü ismi Burhan Pazarlama'nın üslubuyla "Yanında internet de parasız"ı ilave etti.

Bir süre birlikte çalıştığımız Özkan'ı dikkatle izledim. Açıkça söylemeliyim "sallıyor mu" yoksa "şaka mı yapıyor" diye anlam çıkarmaya çalıştım. Yüz ifadesi "sözümüz senet" diyordu. Burada tek incelik, parasız dağıtılacak gazın kaç metreküp olacağının belli olmaması.

CHP Başkan Yardımcısı'nın 16 yıllık Ak Parti iktidarından seçtiği olumsuzluklara ise lafım yok.

"Bizim dönemimizde herkes doyacak" demesi ana vaatlerin yanında biraz hafif kaldı. Özkan'a göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, yeni sürprizlerini açıklayacak. Bir ara bunlar ne olabilir diye düşündüm. "Parasız toplu taşıma araçları" mümkün. Hani "isteyen istediği üniversiteye sınavsız girecek" bir başka sürpriz mi?

Hep beraber

Sonra aklıma CHP'nin geçmişteki vaatleri ve iktidarın mecburiyetten bunların bir bölümünü gerçekleştirmesi geldi. Bence sadece anası değil, tüm muhalefet partileri aynı yoldan yürümeli. Neticede kazanan vatandaş olacaktır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma