Burhan Ayeri Yeniçağ Gazetesi

Akdeniz'deki haklar için eller tetikte...

Yunanistan'a  ikinci kez navtex ilan ettik ya, artık eller tetikten ayrılmıyor. Oysa Yunan gazeteleri Mısır'la münhasır ekonomik bölge işbirliği anlaşması imzalamalarının ardından sanki maç skoru gibi "Durum...

12 Ağustos 2020 | 311 okunma

Yunanistan'a  ikinci kez navtex ilan ettik ya, artık eller tetikten ayrılmıyor. Oysa Yunan gazeteleri Mısır'la münhasır ekonomik bölge işbirliği anlaşması imzalamalarının ardından sanki maç skoru gibi "Durum şimdi 1-1" yorumunda bulunmuşlardı. Akdeniz ve Ege'de suların ısındığı  sırada bir de Avrupa Kupalarında Yunan ekibi PAOK ile bizim Beşiktaş birbirine düşmez mi... Şimdi durum iyice karıştı. Akdeniz için Türk-Yunan  gerginliği sürerken bir başka mücadeleye de yeşil sahalarda tanık olacağız.

Ankara bu kez kıta sahanlığını da münhasır ekomomik bölgesi içine aldığına göre geri adım atmayacağız. Yani şu anda Oruç Reis araştırmalarına devam ediyor. Hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tam korumasında.

Bu arada Azerbaycan'da işlem tamam. Türkiye ile kardeş Azerbaycan'ın Tur-Az ortak askeri tatbikatı 3. günün sonunda amaçlanan hedeflere ulaşarak başarıyla tamamlandı. Herhalde bu tatbikat Azerbaycan'a yeşillenen Ermenistan için yeterli derecede uyarıcı olmuştur.

Ekip değişti

Beyrut'taki patlamanın ardından ilginç bir durum oluştu. İhmal sonucu olduğu ağırlık kazanan patlama Lübnan hükümetini istifaya kadar götürdü. Bu arada atv'nin bölgedeki tüm ekibi de değiştirilip sil baştan yapıldı. Yeni ekipteki Gülçin Kozan hem Arapça biliyor, hem de muhtemelen yeni hükümeti kuracak dini bütünlerin dilinden iyi anlıyor. Bir süre Lübnan'daki gelişmeleri bu kız aracılığıyla öğreneceğiz.

Ayasofya'nın kedisi

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 275 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma