Burhan Ayeri Yeniçağ Gazetesi

ABD'nin yeni oyunu

Önce Musul alınacaktı. Ardından Rakka'ya gidilecekti. Amerikan yönetiminin üstüne basa basa vurguladıkları bunlardı. Arada 25 kez tekrarladılar; "PYD, Fırat'ın batısına çekilecek". Türk birliklerini Kuzey...

24 Aralık 2016 | 4.799 okunma

Önce Musul alınacaktı. Ardından Rakka'ya gidilecekti. Amerikan yönetiminin üstüne basa basa vurguladıkları bunlardı. Arada 25 kez tekrarladılar; "PYD, Fırat'ın batısına çekilecek". Türk birliklerini Kuzey Irak'tan atmayı ise Bağdat yönetimine bıraktılar. Onların çıkışlarına tam destek verdiler. Aradan aylar geçti. Duruma bir bakalım. Musul alındı mı? IŞİD'in başkenti Rakka'ya harekat falan yok. Hatta buradaki militanların bir bölümü Bab'a takviye olarak yollandı. ÖSO ve Türk birliklerine karşı savaşıyorlar. Anlayacağınız ters köşeye yatırıldık. Pentagon'un ne yaptığını fark etmemek için "görme engelli olmak yetmez". Amerika'nın yeni gözdesi PYD-YPG de Membiç'i tahkim etmeyi sürdürüyor. Şaşırtıcı olan, Washington DC'nin Ankara Büyükelçisi hiç sıkılmadan ekranlara çıkıyor. "Türk-ABD dostluğu"ndan bahsediyor.

Hafıza kaybı

Olayların bir de geçmişi var:

* "IŞİD, genç Sünnilerin isyanıdır." diyenleri unuttuk mu?

* Salih Müslim'i Ankara'ya davet edip sırtını sıvazlayanlar hiç mi aklımıza gelmiyor?

* "İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor" diyen milletvekili hangi partidendi?

* "Rus uçağını düşürün emrini ben verdim" çıkışını yapan Ak Parti'nin Başbakanı değil miydi?

Anlayacağınız suçlular sadece dışarıda aranmamalı. Peş peşe hata yapacak, sonra bunları unutturma çabasına girişeceksiniz. Yok böyle bir şey. Bu mantıkla sonunda bütün faturayı Kemal Kılıçdaroğlu'na kesmeye kalkarlarsa şaşırmam.

...

 Yanlış politikaları savunanlar ise hız kesmiyor. Hükümetin parasal destek verdiği kuruluşların sözcüleri işlevlerine devam ediyorlar. Örneğin ASAM Sözcüsü Dr. Eray Güçlüer. Onu dinlerken ağzım açık kaldı. Ne ilgisi varsa Beyaz Saray'ın Asya-Pasifik politikalarından yola çıkıp "sopanın ucundaki havuç"u sundu. Bu kadar mı safız? Ona en iyi cevabı Dr. Ali Haydar Fırat verdi; "Türkiye ekonomik anlamda çöküyor. Batı artık İslamcı akımları terk etti. Petrolü olanlar bile batacak".

Fırat'ın pek çok konudaki görüşlerine katılmayabiliriz. Ancak koyduğu teşhis doğrudur. Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin.

***

Sporcu sağlığı

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 192 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 276 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 175 Okunma