Burcu Çetinkaya Türkiye Gazetesi

Pistleri ağlatıyor

Nathalie Mc Gloin tetraplejik bir otomobil yarışçısı, harika kalpli ve cesaretli bir kadın. Aynı zamanda da 1 yıla yakın süredir FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) Engelli ve Erişilebilirlik Komisyonu’nun başkanı....

04 Kasım 2018 | 5.797 okunma

Nathalie Mc Gloin tetraplejik bir otomobil yarışçısı, harika kalpli ve cesaretli bir kadın. Aynı zamanda da 1 yıla yakın süredir FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) Engelli ve Erişilebilirlik Komisyonu’nun başkanı. Londra’da kendisiyle hayaller ve başarıları üzerine sohbet ettik. Umarım mücadele dolu hayatı bana verdiği kadar sizlere de enerji verir. 16 yaşında geçirdiği trafik kazasında emniyet kemeri bağlı olmadığı için omurilik hasarı sonucu göğüsten aşağısı felç oluyor. Bir yıllık aradan sonra okula dönüyor, mücadeleyi sürdürüyor. Nottingham Universitesi İngilizce bölümüne giriyor ve mezun oluyor.

Otomobil kullanmayı kaza öncesi biliyor muydunuz?
Hayır zaten yaşım küçüktü. Tetraplejik olduktan sonra ehliyetimi aldım. Sonrasında da bir arkadaşımın aracıyla test sürüşüne gittiğimizde yarış otomobiliyle tanıştım ve tutkum, işim hâline dönüştü. Öncesinde de tekerlekli sandalye rugby takımında oynuyordum. Hep aktiftim. Bir süre tekerlekli sandalye yarışlarına katıldım. Ama sevmedim ben takım oyuncusuyum çok yalnız hissettim. Rugby güzeldi.

Yarış otomobilinde de yalnız hissetmiyor musunuz?
Hayır orada otomobilimle bir takımız. Kesinlikle yalnız değilim.

Kendinizi en başarılı bulduğunuz yarışı anlatır mısınız?
Yağrmurda hiç tecrübem yoktu. Yağış olacağını duyduğumda içimden “yarışmasam da olur diyordum” fakat kaybedecek bir şey de yoktu. Birkaç kez kırmızı bayrak çıktı ve yarış durduruldu. Yarış sonunda pite girip ilerlediğimde mekanikerim ve eşim Andrew’u yan yana elleriyle 3 işareti yaparken gördüm. O zaman podyumda olduğumu biliyordum. Çok mutluydum ve omuzlarımdan çok büyük bir yük kalkmıştı, başarmıştım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonların anası 20 Ocak 2019 | 3.318 Okunma İzzet Yıldızhan'dan samimi itiraf: İyi bir eş olamadım ama iyi baba oldum 13 Ocak 2019 | 617 Okunma Biri sahnenin diğeri pistin tozunu attıracak 06 Ocak 2019 | 230 Okunma 14’ünde işe başladı 19’unda patroniçe oldu 30 Aralık 2018 | 726 Okunma Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız 24 Aralık 2018 | 655 Okunma