Barış Terkoğlu Cumhuriyet Gazetesi

Saray’daki ‘SETA lobisi’ni ne zaman konuşacağız?

Biliyorum, okudunuz. Dün Cumhuriyet’in manşetiydi. SETA’nın gazeteciler için hazırladığı fişleme raporundan söz ediyorum. Haberi okurken geçen hafta konuştuğumuz fotoğrafı düşündüm....

08 Temmuz 2019 | 5.482 okunma

Hatırlayın, Erdoğan ve Trump görüşüyordu. İki tarafın heyetleri ise dizilmişti. Cumhurbaşkanlığı’nın paylaştığı fotoğraf eğlence konusu oldu. Amerikalıların ellerinde not defteri varken bizimkilerin boştu. Sanki Türk heyeti birazdan “fazla kalemi olan var mı” diyecek gibiydi. Oysa Amerikalıların paylaştığı fotoğraflara bakınca fark ettik. Türk heyeti de defter-kalemle gelmişti. Yani sorun yanlış fotoğraf seçimi, bir başka deyişle iletişim kazasıydı. Peki, neden Cumhurbaşkanlığı böyle bir iletişim kazasının ortasına atılıyor?
Sebebi basit. Çünkü fotoğrafı paylaşanlar diplomasinin değil, kendi yakışıklı hallerinin görülmesini istiyor. Fotoğrafta MİT Müsteşarı ve bakanların dışında gözüme iki isim çarpıyor.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun göreve gelmeden önce SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü ve SETA Genel Koordinatör Yardımcılığı yaptı. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 6.025 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.741 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.220 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.622 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 964 Okunma