Barış Terkoğlu Cumhuriyet Gazetesi

Erdoğan’ın tehdit edildiği toplantıdan çıkan ‘ortak

Bir insan yüzüne dalıp gittiğiniz oluyor mu? Uzun uzun bakarsınız, ama bir türlü çıkaramazsınız. “Konuyu nereye getiriyorsun” diyeceksiniz. FETÖ’nün işadamları örgütü TUSKON’un...

04 Ekim 2018 | 4.364 okunma

Bir insan yüzüne dalıp gittiğiniz oluyor mu?
Uzun uzun bakarsınız, ama bir türlü çıkaramazsınız.
“Konuyu nereye getiriyorsun” diyeceksiniz.
FETÖ’nün işadamları örgütü TUSKON’un 17-25 Aralık sonrasındaki olaylı toplantısını hatırlarsınız. 1 Mart 2014’te Erdoğan kürsüden açıkça tehdit edilmişti.
“İnlerine gireceğiz” diyen Erdoğan’a, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “yakın gelecekte, kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde, kimlerin asıl olduğunu herkes görecek” ifadeleriyle yanıt vermiş, salondakiler tarafından çılgınca alkışlanmıştı.
O görüntülere mutlaka siz de denk geldiniz. Birçok işadamı o toplantının merkezinde olduğu operasyonla gözaltına alındı ya da tutuklandı. Kimisi de firar etti.
En akılda kalan eski İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’ydı. Kayınpederi, Türkiye’nin en büyük şehrini yönetiyordu. O ise iktidarı devirmeye çalışan örgüte üye olmakla suçlanıyordu. Bir ara hapisten “sağlık sorunları” gerekçesiyle çıktı, sonra yeniden tutuklandı.
Yıllar sonra o görüntülere baktığımda benim dikkatimi bu kez Kavurmacı değil, yanındaki koltukta oturan işadamı çekti. Elleri birbirine kavuşmuş, sürekli kararsızlık halindeydi. Kameranın kendisine bakmasından rahatsız gibiydi.
Dedim ya “kim acaba” diye merak ettim.
İddianamedeki 86 kişilik sanık listesinde onu bulamadım.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün raporuna baktım. Polis, görüntüleri i...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 6.013 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.741 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.220 Okunma İsmi lazım değil! 15 Nisan 2024 | 1.622 Okunma Az kalsın bütün Beyoğlu elden gidiyormuş! 11 Nisan 2024 | 964 Okunma