Barış Terkoğlu Cumhuriyet Gazetesi

Dedikoduyu bırakalım bunları konuşalım

İnal’ın “her mutsuzlukta kariyer aramak” dediği şey ne bilmiyorum? Ancak iddiaların kaynağı olarak “bizden görünenler” diyerek birilerini işaret etmesi, iktidar içindeki klik savaşlarını anımsatıyor.

14 Aralık 2020 | 3.449 okunma

Spot ışıklarıyla aydınlanmış ahşap bir oda. Masanın arkasındaki koltuk boş. Suyun olduğu bardak, misafirin “Ne içersin” sorusuna verdiği yanıtı gösteriyor. Deri koltuğun yan dönmüş hali, oturanın fotoğraf çekmek için ayağa kalktığını anlatıyor gibi. Masanın önündeki pembe ceketli kadın gazeteci, makamın sahibinin çektiği o fotoğrafı sosyal medyada paylaşırken not düşmüş: Büyüyünce “başsavcı” olacağım.

İstanbul Adliyesi’nde, avukatların bile giremediği o odada, makamın sahibinin çektiği hatıra fotoğrafına ve manidar mesaja bakıp geçebilirdim. Üzerine anlatılanları “kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez” diye kapatabilirdim. Gelgelelim cuma akşamı tuhaf bir şey oldu. HSK (Hâkimler ve Savcılar Kurulu) adı, sanı, tarafları belli olmayan bir “dedikodu” hakkında apar topar açıklama yaptı. “Apar topar” diye boşuna demiyorum.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ‘görüşmeyin’ dediği lider 02 Mayıs 2024 | 4.184 Okunma Ölen yine öldüğüyle kaldı 29 Nisan 2024 | 867 Okunma Uğur Dündar’ın babalık davası 25 Nisan 2024 | 6.266 Okunma Erdoğan görevi bırakmalı 22 Nisan 2024 | 4.753 Okunma Baskın yapılan evden çıkan hâkim 18 Nisan 2024 | 5.230 Okunma