Aytunç Erkin Sözcü Gazetesi

Montrö Bildirisi'nden yargılanan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: Türkiye, Montrö’nün her maddesine sarılmalı

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin’ın bugünkü (25.02.2022)’’Montrö Bildirisi'nden yargılanan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: Türkiye, Montrö’nün her maddesine sarılmalı ‘’ başlıklı yazısı.

25 Şubat 2022 | 426 okunma

Ne garip bir tesadüf…  Montrö Sözleşmesi ile ilgili bildiri yayımladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 103 emekli amiralin davası dün Çağlayan’daydı ve aynı gün Rusya’nın Donbas Bölgesi’ne saldırısı başladı! Önce adliye önüne gidelim.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, 103 amiral tarafından yayınlanan ‘Montrö Bildirisi’ne ilişkin Ankara’da açılan dava kapsamında İstanbul’da talimat yoluyla ifade verdi. İfade verdikten sonra açıklama yapan Gürdeniz, “Montrö Sözleşmesi; NATO ve Batı baskıları karşısında bir barış denizi olarak kalması gereken Karadeniz’de tarafsız ve bağımsız politikamızın tek güvencesidir” dedi.

Dün sabah saatlerinde Mavi Vatan’ın isim babası Cem Gürdeniz’le konuştum. İstanbul 24. Ağır Ceza’da görülecek davaya gitmek için hazırlık yapıyordu. Gürdeniz söze şu tespitle başladı: Anton Çehov’un meşhur bir lafı vardır: ‘İlk bölümde duvarda asılı bir tüfek olduğunu söylüyorsanız, ikinci ya da üçüncü bölümde o tüfek patlamalıdır.’ Rusya, 150 bin kişiyi yığdıysa mutlaka sonuç almak için yığmıştır. Bunu önce yığınakla yaptı ve böylece istediği jeopolitik güvenlik garantilerini elde edebileceğini düşündü....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.110 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 880 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.629 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.169 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 197 Okunma