Aytunç Erkin Sözcü Gazetesi

Diyanet’e açılan telefonun şifresi

2002'de iktidara gelmelerinin nedeni ekonomiydi ve ekonomiyi düzeltemeyen iktidarlar seçimde yenilmeye mahkumdur!

14 Eylül 2021 | 954 okunma

Tarih 24 Mart 2021…

Bu köşede şu başlığı attım ve şu cümleleri kurdum:

“… Erdoğan’ın haritasını CİHANNÜMA Derneği ve Numan Kurtulmuş çiziyor… AKP kulislerinde, Berat Albayrak’ın bakanlıktan ayrılmasının ardından parti içinde doğan boşluğu CİHANNÜMA Derneği’nin doldurduğu konuşuluyor. Hatta şu cümle kuruluyor: Berat Bey, Çemişgezek’ten İstanbul’a kadar partiyi kontrol ediyordu. Şimdi durum değişti…” ‘Durumun değiştiğini’ yazımın yayımlandığı gün AKP 7. Büyük Olağan Kongresi’nde anladık. Yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) açıklandı ve tablo ortaya çıktı. Çünkü… Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Derneği’nin başkanı Mustafa Şen yeni MKYK’ya seçildi. Sonrasında da AKP’nin AR-GE ve Eğitim Başkanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu! Hatırlatalım: Numan Kurtulmuş da Genel Başkanvekilliği’ni Binali Yıldırım’la birlikte üstlenen isimlerden.

Cihannüma Derneği neden önemli? Dernek, “Tarihten aldığı ilhamla geleceği inşa edebilmek için gayret etmek. Ümmet bakışı ile düşünmek, çalışmak, üretmek, başkalarıyla ilgilenmek, nihayet insana ve insanlığa faydalı olmak” düşüncesiyle hareket ediyor! ‘Ümmet bakışının' hakim olduğu bir çizgi!

....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma