Aytunç Erkin Sözcü Gazetesi

Ayhan Bilgen'in tahliyesi ve HDP

Beş gün öncesine dönelim… Katıldığı canlı yayında, 2023 yılındaki seçimlere ve partilerine açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP'li Garo Paylan net konuştu !

18 Haziran 2021 | 2.207 okunma

Önceki gün…

Bu kadar ‘kirlilik’ içinde önemli bir gelişme yaşandı…

6-8 Ekim Kobani olayları davası kapsamında 2 Ekim 2020’de tutuklanan HDP’li eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in tahliyesine karar verildi. Tahliyesinin ardından telefonla konuştum. ‘Geçmiş olsun’un ardından önümüzdeki günlerde görüşmek üzere sözleştik… Bilgen’le cezaevindeyken ilk röportajı yapmıştım. 27 Ocak’ta şu tespitleri yapmıştı:

“… Türkiye sorunlarını dış baskılarla değil, iç dinamik ve dengelerle çözmesi her zamankinden daha zorunlu hale geldiği bir döneme giriyoruz. Soğuk Savaş döneminin konjonktürel ve pragmatik özgürlük söylemi yerine Anadolu hafızasındaki dayanışmacı eşitlik anlayışı ile yeni bir paradigma geliştirmemiz gerekiyor. Bunun fikri çerçevesine toplumsal zeminlerde tartışarak Türkiye’nin ihtiyaç ve yol haritasını birlikte geliştireceğiz. Bunu bir platforma ya da hareket mi yoksa bir partiye mi dönüşmesi gerektiği toplumsal karşılığı ile şekillenecektir. Suriye’de yaşanacak muhtemel gelişmelerin Türkiye’de yaşayan Kürtleri de Türkleri de rehin almasına izin vermemeliyiz…”

....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma