Armağan Kuloğlu Yeniçağ Gazetesi

Müzakere masası sıkıntılıdır!..

Önümüzde güncel dört müzakere süreci bulunmakta. Bunları bir zaman ve öncelik sırasına koymak mümkün değil. Karabağ, Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Libya konuları gündemde olanlar. Suriye'yi hiç...

30 Ekim 2020 | 94 okunma

Önümüzde güncel dört müzakere süreci bulunmakta. Bunları bir zaman ve öncelik sırasına koymak mümkün değil. Karabağ, Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Libya konuları gündemde olanlar.

Suriye'yi hiç saymıyorum. İdlip'te durum, Suriye rejim güçleri ve Rusya'nın saldırılarıyla tamamen aleyhimize gelişiyor. Diğer bölgelerdeki durumda değişiklik yok. Yakın bir gelecekte müzakere masası görünmüyor.

Doğu Akdeniz'deki gerginlik devam ediyor. Yunanistan'ın muhatap kabul ederek müzakere masasına oturulması, onun isteklerinin karşılanmasını görüşmek demektir. Bu da hak ve hukukumuzdan taviz verilmenin müzakeresi anlamına gelmektedir. Bu nedenle durum, şimdilik müzakere edilecek bir kıvamda görünmüyor.

Libya'da frene basıldı. Cenevre'deki toplantılardan kalıcı ateşkes çıktı. Bundan sonra tarafların Tunus'ta siyasi görüşmeler yapması bekleniyor. Saraç'ın istifası ve seçim konusu netleşmedi. Burada önemli olan, Türkiye-Libya arasındaki deniz yetki/sınır anlaşmasının devamlılığını sağlamak.

Önümüzdeki müzakere masalarının Karabağ ve Kıbrıs konuları olduğu görülüyor. Müzakereler sıkıntılı ve son derece hassas.

Azerbaycan-Ermenistan savaşı

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 420 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 131 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 153 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma