Ali Osman Aydın Yeni Akit Gazetesi

Altını Çizdiğim Satırlar

Üzerinize afiyet bir kaç gündür biraz keyifsizim. Böyle zamanlarda aldığım notlarımı gözden geçiririm. Çok faydalı olur. Neleri okumuşum, okuduklarımdan üzerinde düşünmek için...

14 Mart 2023 | 121 okunma

Üzerinize afiyet bir kaç gündür biraz keyifsizim. Böyle zamanlarda aldığım notlarımı gözden geçiririm. Çok faydalı olur. Neleri okumuşum, okuduklarımdan üzerinde düşünmek için nerelerin altını çizmişim diye bakarım. Onlardan bir kısmını sizinle paylaşmak istiyorum.    

“Hikayemi saati saatine yazmam gerekiyor. Az sonra değişebilirim. Yalnız halim değil, amacım da değişebilir.

Nice insanlar kendilerinin olmayan inanışlar için başkalarından aldıkları, ne olduğunu bilmedikleri fikirler için ses çıkarmadan diri diri yanmışlardır.”

Denemeler- Montaigne

“İmdi, Batı Medeniyeti, yeryüzünde bugüne kadar insanlığın hayatına en derinlemesine nüfuz etmiş, en büyük etkiyi yapmış olan bir medeniyettir ve yine o, kendi özgüllükleri yanında, bütün insanlık için ortak olabilen, evrensel unsurlar ve değerler icat ve/veya keşfetmiştir. Onun bu niteliklerini ve özellikle derin etkisini sağlayan gücünün gerçek kaynağını anlamadan girişilecek her teşebbüs, akamete uğrayacaktır. Unutmayalım:Bilgi kudrettir.” 

Durmuş Hocaoğlu- Laisizim’den Mili...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Müfredat 27 Nisan 2024 | 367 Okunma Metcezir 20 Nisan 2024 | 56 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 123 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 71 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 81 Okunma