Ali Karahasanoğlu Yeni Akit Gazetesi

“Zina günah değil mi? CHP’li kardeşlerim artık ona oy verirse, o da..”

Kendi hayatımızda o günahı işleyip, halkın nezdinde kendimizi günahlardan kaçınan bir kişi gibi göstermek için bunu söylemiyorduk.

07 Temmuz 2021 | 1.820 okunma

Bu ülkede yıllarca, Milli Görüş çizgisindeki partileri suçladılar..

“Din eksenli siyaset yapılmaz. Haram-helal ayrı, dünya işleri ayrı” dediler..

“Günah-sevap başka, devlet idaresi başka” dediler..

“Haramın anlamı, Allah tarafından yasaklanan yanlış işler.. Ha ‘Haram’ demişiz, ha ‘Yanlış’ iş. sadece ‘Yanlış’ dediğimizde, kavram göreceli olabilir. ‘Allah’ın yasakladığı yanlış iş’ denildiğinde, konunun bir de uhrevi boyutu devreye giriyor. Kaçınmamız için, motive oluyoruz” desek de dinletemedik.

“Dini istismar ediyorsunuz” dediler..

“Helalin anlamı, Allah’ın yasaklamadığı işler demektir.. İnsanların özgürlük alanı olarak Allah’ın verdiği imkanları, başkalarının yasaklamaya yetkisi yok. Bu kavramları kullandığımızda, bir başkasını küfürle itham etmedikçe.. Kendimize daha kolay çekidüzen veririz. Günlük hayatımızda dini kavramlarla hareket etmemizde hiçbir sakınca yok” desek de kabul ettiremedik..

“Laik devlette, fetva ile iş yapılmaz” dediler..

“Devlet, fetvaya bakmaz” dediler..

“Devlet, dinden onay almaz” dediler..

Söylediğimizi söyleyeceğimizi boğazımızda düğümlediler..

....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.026 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 974 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.802 Okunma Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 6.655 Okunma Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.417 Okunma