Ali Karahasanoğlu Yeni Akit Gazetesi

KADEM’in yanlışları, doğruları!

KADEM uzun süredir kamuoyunun gündeminde idi..Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da yönetimde bulunması sebebi ile, iktidarın kadına ilişkin icraatlarını yönlendirdiği iddia ediliyordu..

12 Temmuz 2019 | 4.143 okunma

Yönetimdeki isimlerin hemen tamamının da, AK Parti çizgisinden isimler olması bu yöndeki iddiaları yoğunlaştırıyordu..

Dün bir basın toplantısı ile, iddiaları cevapladılar..

İyi ettiler..

Dedikoduları, sonlandırmış oldular..

Bu açıdan, basın toplantısı doğru bir çıkış oldu..

Ama..

“Basın toplantısında söylenilen her şey doğru muydu” derseniz..

Büyük oranda doğru olsa da..

Küçük küçük yanlışlar da vardı..

“Doğru”da buluşmak amacı ile..

Hem haklı oldukları, hem de yanlış oldukları noktaları, kendi penceremizden vermeye çalışalım..

Mesela, “Bize ‘Yeşil feministler’ diyorlar ama.. Değiliz” açıklamalarındaki net tavır, hele hele o eleştiriye verdikleri cevap, güçlü bir alkışı hakkediyor..

Nedir o cevap?

“Hakkımızda yeşil feministler tarzı yakıştırmalar yapılmaktadır. Çok çeşitli feminizm akımlarından bahsedebiliriz ve herkes bu kavramı birbirinden çok farklı şekillerde tanımlar. Biz ise kendimizi feminizme göre konumlandırmıyoruz. Çünkü Müslüman bir kadın olarak feminizmin kazanımlarından çok daha köklü ve güçlü bir medeniyetin imkânlarına sahibiz.”

Gerçekten de.. Müslüman bir kimliğin, bu sıfat dışında kendisine yakıştırmalarda bulunulmasından rahatsız olması gerekir..

Burada KADEM yerden göğe haklı..

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 1.048 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.621 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.463 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 979 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.815 Okunma