Ali Karahasanoğlu Yeni Akit Gazetesi

Akşener’in alnına yapıştı bu sözü: “Tansiyonu yükseltip, para pazarlığı yapmak”

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (01.07.2022)''Akşener’in alnına yapıştı bu sözü: “Tansiyonu yükseltip, para pazarlığı yapmak”'' başlıklı yazısı.

01 Temmuz 2022 | 1.885 okunma

Diplomatlarınız hatırlatmadı ki..

Darbeden başka bir şey düşünemeyen emekli generalleriniz hatırlatmadı ki..

Montrö’den başka bir şey bilmeyen, onu da yanlış bilen, altı ayda bir de, “Lozan” diyen emekli amiralleriniz hatırlatmadı ki..

Eski siyasetçileriniz, başbakanlarınız, bakanlarınız, 100 yıllık partiyiz diyen CHP’nin deneyimli(!) politikacıları hatırlatmadı ki..

Stratejik Derinlik kitabının müellifi, uluslararası ilişkiler konusunda burnundan kıl aldırtmayan Ahmet Davutoğlu hatırlatmadı ki..

“1990 yılında Fulbright bursunu kazanıp, ABD’ye gittim, Batı’yı çok iyi bilirim” diyen Ali Babacan hatırlatmadı ki..

Bu ülkede, yaz aylarında (şimdi Haziran’da patlıcan 8 TL) değil de,  kışın ortasında patlıcan köz yemek isteyip, sonra da “Patlıcan 30 TL 30.. Haberin var mı” diyeninden, Şubat ayında yeşil eriğin fiyatının 650 TL (şimdi 15 TL) olmasından şikayet edenine..

Ülke insanı yollarda sefil olmasın, gününün 5 saatini yollarda geçirmesin diye Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü hayata geçirdiği halde, “Bu Erdoğan var ya, Erdoğan. Kendisine yakın müteahhitleri zengin etmek için köprü yaptırıyor” diyenlerden..

Müteahhitlerinden birisi CHP eski milletvekili çıktığı halde, “Çanakkale Köprüsü yandaşa verildi” diyenine kadar..

İstemezükçü takımının binbir çeşidi ile uğraşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi.

Bir yandan tüm dünyayı esir almış salgından, diğer batılı ülkelere göre can kaybı açısından daha az zarar ile çıkmış bu ülkenin, büyük maddi kayıplara uğrayan ekonomisini toparlarken..

Bir yandan da Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sebebi ile tüm dünyayı etkileyen ve bu  arada ülkemizde de oluşan sıkıntıları çözmek için kafa yorarken..

Asgari ücrete, 50 yıldır söz verilip, vergi dışı tutulamadığı Türkiye’de, o devrimi gerçekleştirdiği halde, dünya genelindeki enflasyonun etkilemesi ile, yeniden asgari ücreti gözden geçirmek gerektiği ortaya çıkınca, 6. ayında tekrar asgari ücrete zam yapmayı planlarken..

Bir yandan da, PKK’lı teröristlere, FETÖ’cü teröristlere kucak açan “Batılı ülkeleri, nasıl hizaya getiririz”i düşünürken..

Ayağımıza gelen topun farkına varan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan (ve ekibi) oldu..

İsveç ve Finlandiya, çantada keklik gibi gördükleri NATO üyeliği için, sanki ertesi günü girebileceklermiş gibi, “Müracaatımızı yapıyoruz” dediklerinde..

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu satıcısının avukatından ne bekliyordunuz? 18 Mayıs 2024 | 1.079 Okunma Yumuşamanın neticesi; ceza ancak bu kadar oldu! 17 Mayıs 2024 | 3.444 Okunma 28 Şubat’ta “Tahliye edin”, Sinan Ateş’te “Merhaba diyeni de içeri atın”! 16 Mayıs 2024 | 5.904 Okunma İşte CHP: İki saatte 66 bin TL’lik israf! İftira da cabası! 15 Mayıs 2024 | 1.112 Okunma Dün bir, bugün iki! CHP itiraf etti: İsrafsız yapamayız! 14 Mayıs 2024 | 1.466 Okunma