Ali Karahasanoğlu Yeni Akit Gazetesi

6’lı masanın çözümü müthiş: Tartışmalı konulara girmedik!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (29.11.2022)''6’lı masanın çözümü müthiş: Tartışmalı konulara girmedik!'' başlıklı yazısı.

29 Kasım 2022 | 1.688 okunma

Haber şu:

“Altılı masada, tam mutabakatla 84 maddede anlaşma sağlandı.”

Altılı masayı hemen tebrik etmeye hazırlanıyoruz..

Haberin devamı, tebriğimizi kursağımızda bırakıyor:

“Tartışma olabilecek maddeler gündem dışı bırakıldı.”

Eee, birbirine zıt kardeşleri, zoraki olarak bir arada tutmaya çalışırsanız..

“Sizin tek hedefiniz var. Erdoğan’ı devirmek, gerisi çok önemli değil” noktasına odaklanmış, “altı birbirine benzemez”i yan yana getirip, biri uyurken, diğeri sinirden küplere binmiş iken, bir diğeri ‘ben ne hallere düştüm’ diye suratını asmış iken..

Yan yana oturtursanız..

“Havadan cıvadan bahseden 84 madde”de anlatıklarını açıklarlar..

Ama altılı masadakileri, masanın altındaki ile kanlı bıçaklı edecek maddeleri, “tartışmalı konulara girmiyoruz”diyerek devre dışı bırakırlar..

Çok mu lazımdı, cumhurbaşkanı seçimi 5 yıl için mi, 7 yıl için mi olacak, konusu..

Çok mu lazımdı, seçimden önce açılmış davanın yargılaması sürer mi, yoksa dokunulmazlık zırhı hemen yargılamayı durdurur mu, konusu?

Türkiye ilk defa yerli otomobil yapmış..

Türkiye, İHA’ları-SİHA’ları uluslararası arenada en gelişmiş şekli ile kullanmanın gururunu ilerletmenin peşine düşmüş..

“Uçaklar inemezler.. İnerlerse kalkamazlar.. Kuşların engellemesinden kurtulan uçaklar, Karadeniz’in küçük bir rüzgar esintisi ile düşüverirler.. Düşmeyip de inmeyi başaranlar, havalimanı maden sahasına dolgu ile yapılmış olduğundan, çökmeler sonucu yerin dibini boylarlar..” denilen İstanbul Havalimanı, Avrupa birincisi olmuş..

Beylerin derdi şu: Üç tane ilimizin belediye başkanı PKK’ya yardım ettiği için kayyım atamasına tabi tutulması ülkenin demokratik yapısına zarar vereceğinden, bu uygulamayı imkansız hale getirmenin düzenlemelerini yapalım..

Yapın, bir zararı yok

Ama bir iş başarmış gibi ortalıkta kasılıp dolaşmayın..

İstanbul Havalimanı Avrupa birincisi oluyorsa, altılı masaya rağmen oluyor..

Bunu bilin..

AK Parti’den ayrılanlar dahi, o havalimanı yapılırken, memnuniyetsizliklerini ifade ediyorlardı..

Şimdi geldiğimiz aşamada, Türkiye’yi kurtaracak tek projenin, “Parlamenter sistem” olduğunu iddia ediyorlar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AYM: Taksim’de miting engellenemez/engellenir! 03 Mayıs 2024 | 758 Okunma Bu ülkede, süpürülecek o kadar sahtekâr var ki! 02 Mayıs 2024 | 2.137 Okunma Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.363 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.776 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.642 Okunma