Ali Bayramoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Mahkeme, Dündar, Erdem...

Can Dündar ve Erdem Gül'le ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğine dair karar, hızla sonuç verdi. Bu iki gazeteci ilgili mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest...

27 Şubat 2016 | 903 okunma

Can Dündar ve Erdem Gül'le ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğine dair karar, hızla sonuç verdi.
Bu iki gazeteci ilgili mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Bu sonuç, hem basın özgürlüğü, daha da öte özgürlük üzerindeki baskı ve ağırlığın bir miktar hafiflemesi, yaşadığımız sıkıntılı ve boğucu koşullarda hukuk gücünün, her şeye rağmen varlığına ve özerkliğine işaret etmesi bakımından son derece önemlidir ve değerlidir.
Karar siyasi ve özgürlüğe ilişkin ciddi damar tıkanıklığını açan, demokrasiyi rahatlatan, organlar arasındaki mesafeyi dolaylı olarak yeniden tanımlayan bir karardır.
Nitekim kararda dikkat çekici husus, mahkemenin tutuklanma gerekçesiyle ilgili karar vermekle yetinmediği, iddianamenin esasına ilişkin de olumsuz görüş belirtmesidir.
Dündar ve Gül'ün, Anayasanın 19. maddesinin üçüncü fıkrasında güvence altına alınan “kişi özgürlüğü ve güvenliği” haklarının ihlali edildiğini söyleyen mahkeme, ayrıca Anayasanın 26. ve 28. maddelerinde güvence altına alınan “ifade ve basın özgürlüklerinin” de ihlal edildiğine hükmetmiş bulunuyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu ne dünya kardeşim böyle… 04 Aralık 2025 | 183 Okunma Kürt meselesinde CHP nereye? 29 Kasım 2025 | 337 Okunma İmralı ziyaretiyle hangi noktaya geldik? 27 Kasım 2025 | 547 Okunma Bravo CHP’ye!!! 22 Kasım 2025 | 2.831 Okunma Kürt meselesinde siyasi rüzgâr ılık… 20 Kasım 2025 | 397 Okunma