Akif Beki Karar Gazetesi

Kayyum öyle mi haktır Mahir Bey?

Son furyada, kayyum atamasının sandığa darbe sayılmayacağı hallerden birini görsek, AK Partili Mahir Ünal haklı olurdu. Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerindeki tasarruflara, siyasi değil hukuki bir operasyon diyebilirdik. .

21 Ağustos 2019 | 5.853 okunma

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerindeki tasarruflara, siyasi değil hukuki bir operasyon diyebilirdik. Ünal'ın, gelen tepkileri Erdoğan nefretine ve terör seviciliğine bağlaması da bir anlam kazanabilirdi.

Fakat iç savaş çığırtkanlığı mı yaptı görevden alınan başkanlardan biri, hayır.

Seçimle geldiği belediyede ‘otonomluk, kanun tanımazlık ve özyönetim’ ilan ederek seçmen iradesine darbe vuran mı çıktı, yok.

Halkın oylarını ve belediyenin imkânlarını, terör örgütünün emrine koşan mı tespit edildi, hukuken sabit değil.

Yani terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu işlemek, demokrasiyi ve hukuku araçsallaştırmak, milli iradeyi istismar etmek, seçilme hakkını kötüye kullanmak gibi şartların oluştuğu, ispata muhtaç.

Sandıkta aldıkları temsil ve yönetme yetkisini örgüt komiseri zorbalara devrettikleri, somut delillerle kanıtlansa tamam.

Bu antidemokratik bir darbe olurdu. İçişleri'ne de  'dur' diyerek korsan girişimlere, milli irade gasplarına el koyma hakkı doğardı. Ne şüphe!...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 330 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 892 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.021 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.308 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 573 Okunma