Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Bayram ve İslam âlemi -1

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını geride bırakarak yeni bir Ramazan bayramına girdik. Yüce Allah'ın bu mübarek bayramı da tüm İslam alemi için hayırlara, mutluluklara ve kurtuluşa...

11 Nisan 2024 | 0 okunma

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını geride bırakarak yeni bir Ramazan bayramına girdik. Yüce Allah'ın bu mübarek bayramı da tüm İslam alemi için hayırlara, mutluluklara ve kurtuluşa vesile kılmasını diliyoruz.

Ne yazık ki Müslümanlar olarak bu mübarek bayrama da buruk olarak ve çeşitli sıkıntılar içinde giriyoruz. Başta Gazze ve Filistin'in geneli olmak üzere İslam âleminin değişik bölgelerinde yaşanan krizler, sıkıntılar, baskılar, zulümler, çekilen eziyetler, işkenceler gerçek anlamda bir bayram yaşamamızı, bayramın verdiği huzuru kâmil manada hissetmemizi engelliyor.

Yüce Allah, Ramazan ayının ardından bayram yaşanmasını istemiş, Resûlullah (s.a.s.) da o günün nasıl değerlendirileceğini göstermiş. İçinde bulunduğumuz şartlar ne kadar zor olsa da yine bir bayramımız olmalı.

Ramazan bir eğitim, nefis terbiyesi ve günâhlardan arınma dönemidir. Temennimiz bizim için de öyle olması ve bu eğitimin amaçladığı gerçek arınma ile mübarek Ramazan bayramına ulaşmış olmamızdır. Fakat böyle bir eğitim döneminde kazanılan iyi hasletlerin korunması için de mücadele etmek gerekir.

Ramazan'da güçlendirilmesi gereken en önemli hasletlerden biri de iman kardeşliği...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 38 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 204 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 191 Okunma İşgal rejiminin stratejisi ve Refah 09 Mayıs 2024 | 87 Okunma Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 665 Okunma