Ahmet Varol Yeni Akit Gazetesi

Ateşkesin önü tıkalı mı?

Gün içinde bizzat siyonist medya tarafından, savaş kabinesine danışmadan Hamas’ın sunduğu ateşkes planına yeşil ışık yakmaktan dolayı eleştirilen Netanyahu geç saatlerde ateşkes planını...

09 Şubat 2024 | 0 okunma

Gün içinde bizzat siyonist medya tarafından, savaş kabinesine danışmadan Hamas’ın sunduğu ateşkes planına yeşil ışık yakmaktan dolayı eleştirilen Netanyahu geç saatlerde ateşkes planını reddettiğini söyleyerek, Hamas’ın taleplerini kabul etmenin esirlerin serbest bırakılmasını sağlamayacağı bilakis bölgede yeni bir kıyıma sebep olacağı iddiasında bulundu. 

Bunu biraz onun dört aydan beri sürdürdüğü savaşta, büyük bir katliam ve kıyım yapmasına rağmen amaçlarının hiçbirini gerçekleştirememesinden kaynaklanan yenilmişlik ve yıpranmışlığın neden olduğu şaşkınlığa saymak gerekir. 

Başlangıçta biraz da Blinken’in telkinleriyle ateşkes planına olumlu yaklaştığını ima eden Netanyahu daha sonra ortakları ve siyonist medya tarafından sert eleştirilere maruz kalması sebebiyle hızla istikamet değiştirme ihtiyacı duydu. Bu da aslında bizim bir önceki yazımızda, ateşkesin önünde duran zorluklarla ilgili değerlendirmelerimizi müteakip yazımızda ele alacağımızı belirtirken kastettiğimiz şeylerle ilgilidir. 

Netanyahu ve ırkçı...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 204 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 191 Okunma İşgal rejiminin stratejisi ve Refah 09 Mayıs 2024 | 87 Okunma Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 665 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 238 Okunma