Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Yeni ‘Alevi hamlesi’

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (14.08.2022)''Yeni ‘Alevi hamlesi’'' başlıklı yazısı.

14 Ağustos 2022 | 1.014 okunma

İzinde olduğum günlerde gerçekleşti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cemevi ziyareti. Ak Parti’nin demokratik hamleler döneminde gerçekleşmişti “Alevi açılımı.” Çalıştaylar, çalıştaylar.... Açılım “Cemevinin ibadethane kabul edilmesi” noktasında tıkanmıştı.

O sırada “Kürt açılımı” da vardı. Akil insanlar vs... Öcalan’ın mektubunun Diyarbakır meydanında okutulmasına, Başbakan Erdoğan ve Şivan Perver’li meydan mitingleri yapmaya kadar epey mesafe alındı... Ancak o da Dolmabahçe masasının devrilmesi ile sona erdi. Dağ bitmedi, terörün Suriye - Irak ayakları bitmedi, içerde HDP’nin şeytanlaştırılması istikametinde siyasi hesaplaşma bitmedi.... Halen şehit cenazeleri gelmeye devam ediyor.

Devletin, başörtülü öğrenciler, İmam Hatipler gibi alanlarda somutlaşan dindarlarla da sorunları vardı, Ak Parti, AB normlarını ülkeye taşıma politikasını da devreye sokarak diğer sorunlarla birlikte -özellikle birlikte- dindarların sorunlarını da çözme hamleleri yaptı.

Eh, dindarların sistem kısıtlamalarından doğan sorunlarının önemli ölçüde giderildiği söylenebilir. Hatta diğer alanlardaki sorunlu yapı devam ettiği için iktidarın...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 66 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.730 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 508 Okunma