Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Yargı cinayeti

27 Mayıs’ı en çok ne ile hatırlıyoruz?  İdamlarla değil mi? Yassıada ile, İmralı ile, yargının cinayete dönüşmüşlüğü ile ve Menderes’in, Zorlu’nun, Polatkan’ın idam sehpasına çekilmesi ile…  

30 Mayıs 2019 | 6.477 okunma

“Yargı her zaman adalet dağıtmıyor”un en tipik örneklerinden birisidir Yassıada mahkemeleri… “Milli Birlik Komitesi (MBK) böyle istiyor” denilmiş ve idamlar gelmiş.  

Tek Parti dönemini İstiklal Mahkemeleri ile hatırlıyoruz. “Sanıkların idamına şevahidin ba’dehu dinlenmesine…”  

12 Eylül’ü ne ile hatırlıyoruz? Denge olsun diye sağdan soldan adam asmaca ile… 

28 Şubat’ı ne ile hatırlıyoruz? Askere selam duran yargı ile ve Anayasa Mahkemesini bile etki alanına alıp parti kapatma ve başörtüsü yasağında hukuksuzluğa gerekçe ürettiren duruşu ile.  

Bütün bu dönemlere her türlü hukuksuzluğa “Hınk deyici rol üstlenen” bir medya eşlik etti. “memleketin canı yanıyor” itirazlarına tepki hazırdı: “Yargı kararı” değil miydi, “Şeriatın kestiği parmak acımazdı!”    

Dönemler geçiyor ve böyle yazılıyor tarihe… 

***

Bir süredir Türkiye yine “Yargı sancısı” ile konuşulur durumda. “FETÖ yargısı”denen bir fecaati yaşadık. Emniyet suç üretti, yargı ipi çekti. İktidar büyülenmişti, medyanın bir bölümü çılgınları oynuyordu. Geçmişten gelen yargı çarpıklıkları, bir başka çarpıklıkla giderilmek isteniyor, ama “Yargı cinayeti” ortadan kalkmıyordu.  

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 768 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.737 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.977 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 509 Okunma