Ahmet Taşgetiren Star Gazetesi

Suriye daha çok su götürür

Bir Amerikan bombalaması ile Suriye sorunu çözülmez. Amerika'nın daha kaç kere kaç bomba atacağı belli değil çünkü. Trump'ın ve Trump'lı Amerika'nın ne olacağı tam belli...

09 Nisan 2017 | 1.362 okunma

Bir Amerikan bombalaması ile Suriye sorunu çözülmez.

Amerika'nın daha kaç kere kaç bomba atacağı belli değil çünkü.

Trump'ın ve Trump'lı Amerika'nın ne olacağı tam belli değil çünkü.

Trump'ın bu bombayı neden attığı, nerede durduğu belli değil çünkü.

“Tek bir eylem”bu Pentagon'un dilince.

O da Esed'in kimyasalı yüzünden mi, yoksa Trump'ın “Amerika'da biraz heyheylenmelazım” ihtiyacı yüzünden mi belli değil.

Suriye Suriye değil çünkü.

Herkes biliyor ki Ortadoğu'da, belki de Sovyetler'in dağılmasından bu yana her şey yeniden tanzim edilmeye çalışılıyor çünkü.

Irak var orada yeniden tanzim edilen.

İran'ın ne olacağı var.

Mısır var.

Arap Baharı ile başlayan sürecin inkırazı, ama yerine oturmamışlığı var.

Asya var.

Bu coğrafya için külli bir yeniden düzenlenme arayışı, uluslararası odaklarda da varsa -ki biz Türkiye olarak bunun öyle olduğunu bazen Lozan'ı bazen misak-ı milliyi hatırlayarak, bazen kaygılarımız “Beka sorunu- etrafında yoğunlaşarak kaç zamandır ifade etmekteyiz- Türkiye'nin ne olacağı bile var. Çoktandır bilmekteyiz ki, Türkiye'nin sistem tartışmaları uluslararası mahiyet kazanmış bulunuyor.

Evet, konuştuğumuz alan İslam dünyası ama bu coğrafyada İslam dünyasından başka herkesin çok ciddi biçimde etkin olduğunu biliyoruz.

Şu anda da Trump'ın hangi niyete bağlı olduğunu anlamaya çalıştığımız tomahawk füzelerini konuşuyoruz.

Heyecanlandık mı? Sanki.

Esed'e bir ders verilmesini, Suriye'nin artık Esed'siz olmasını istiyoruz ama bunu Rusya'nın ve Amerika'nın da en az bizim kadar istemesi gerektiğini biliyoruz.

Amerika Suriye'de bir eylem yaptı, ama kısa süre önce Mısır için de bir eylem yaptı. Ne yaptı? Trump Washington'da Sisi'yi kutsadı. Merkel'e bile yapmadığı izzet ikramı Mısır'ın darbeci generaline yaptı.

Ne olacak Mısır?

Bize göre ne olsun?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 792 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 783 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.625 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.116 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.358 Okunma