Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Putin-Trump cinayeti örtemiyor

Acaba Rus lider Putin ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman (MbS)’ın kameraların önünde “Çak yapma”ları, Kaşıkçı cinayeti bakımından ne anlama gelmekteydi? Trump’ın, “Cinayetin...

06 Aralık 2018 | 6.394 okunma

Acaba Rus lider Putin ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman (MbS)’ın kameraların önünde “Çak yapma”ları, Kaşıkçı cinayeti bakımından ne anlama gelmekteydi?

Trump’ın, “Cinayetin arkasında o olabilir de olmayabilir de...” gibi cinayeti ortada bırakmayı tercih eden bir anlam mı? “Eğer Suudi Arabistan olmasaydı, Orta Doğu’da büyük bir üssümüz olmazdı. İsrail’e bakın, Suudi Arabistan olmasa İsrail çok büyük bir sorun içerisinde olurdu” gibi stratejik hesaba bağlayan yaklaşım mı?

G-20’deki o görüntüyü hatırlarsanız, orada Putin’in yılıştığına bakarak, Veliaht Prens’e “Üzerinde Kaşıkçı cinayetinin gölgesi var ama, bak dünyanın önünde sana nasıl gülücükler savuruyorum” der gibi hareket ettiğine kanaat getirebilirsiniz.

MbS böyle bir uluslar arası tahtırevalli üzerinde dans ediyor ve dünyanın iki süper gücü bir cinayetin üzerini örtme konusunda adeta yarış ediyor.

Ama ah şu medya olmasa.

Ah şu güçler ayrılığı gibi bir şey olmasa.

Rus medyasına söz yok. O rada Putin ne söylerse o. Rus Meclisinde de “Ne oluyor?” gibi bir sorgulama gerçekleşmesi beklenemez.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 263 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.733 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 508 Okunma