Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

İçişlerinde olan neden yargıda olmuyor?

Normalde sistemin en tepe noktasında Cumhurbaşkanı bulunuyor. Hükümet sistemi doğrudan Cumhurbaşkanı’nın iradesiyle belirleniyor. Bakanlar Cumhurbaşkanı’nın iradesi, talimatı, görevlendirmesi ile hareket ediyor. Onun...

20 Ekim 2023 | 2.876 okunma

Normalde sistemin en tepe noktasında Cumhurbaşkanı bulunuyor. Hükümet sistemi doğrudan Cumhurbaşkanı’nın iradesiyle belirleniyor. Bakanlar Cumhurbaşkanı’nın iradesi, talimatı, görevlendirmesi ile hareket ediyor. Onun için bakanların icraatını tek başına bir hamle olarak değerlendirmek yerine, Cumhurbaşkanı iradesi ile birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Şimdi gelişmelere bakalım:

İçişleri Bakanlığına getirilen Ali Yerlikaya, göreve gelir gelmez, önce Emniyet bünyesinde görevden almalar, yeni görevlendirmeler gerçekleştirdi.

Ardından da Ayhan Bora Kaplan’dan başlamak üzere çetelere, suç örgütlerine, uyuşturucu mafyasına karşı operasyonlara başladı. Üstelik bu kararlığının devam edeceğini bildirdi.

Çetelere yönelik operasyonların bir noktasında yargı ayağı bulunduğu bilgileri de Ayhan Bora Kaplan operasyonuyla birlikte gündeme geldi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 1.233 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 882 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 788 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.626 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.120 Okunma