Ahmet Taşgetiren Karar Gazetesi

Can sıkıcı sorular

Bazı sorular geliyor aklıma. Biraz can sıkıcı. Üzerinde düşünülmesi için paylaşmak istiyorum. -İsrail’in Mısır tarafından Hamas’ın saldırısından iki – üç...

15 Ekim 2023 | 1.766 okunma

Bazı sorular geliyor aklıma. Biraz can sıkıcı. Üzerinde düşünülmesi için paylaşmak istiyorum.

-İsrail’in Mısır tarafından Hamas’ın saldırısından iki – üç gün önce “Gazze’den alışılmamış müthiş bir saldırı geleceği” noktasında uyarıldığı iddia ediliyor. Bu doğru mu?

-Amerikalılar da, Hamas’ın saldırısından önce Mısır uyarısının kendilerine ulaştığını ifade ediyorlar. Buna rağmen İsrail’in saldırıda gafil avlandığı bilgisine itibar etmek gerekiyor mu?

-Peki İsrail, böyle bir bilgiye sahipse, Mossad’ın bu ölçüde madara edilmesine, Demir kubbe’nin etkisiz kaldığı algısına ve tabii Hamas saldırısı ile daha ilk planda 1000’i aşkın İsraillinin ölmesine nasıl razı olabildi, olabilir?

-Acaba İsrail, ardından Hamas’ı bitirmek, Gazze’yi haritadan silmek için gerekçe üretmek amacıyla böyle bir sürecin başlamasına göz yummuş olabilir mi?

-Acaba Hamas, İsrail’in bir biçimde bu hazırlığı haber almış olabileceği ihtimalini hiç dikkate almamış mıdır?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 322 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.875 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.587 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 886 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 791 Okunma