Abdurrahman Dilipak Yeni Akit Gazetesi

Afrin’den öte

Münbiç’den önce Guta girdi gündeme. PYD’nin “teröristbaşı” yakalandı, akabinde salıverildi. BM ateşkes ilan etti. Ama dinleyen yok. Afrin çetesinin Türkiye sınır bölgesindeki...

09 Mart 2018 | 5.490 okunma

Münbiç’den önce Guta girdi gündeme. PYD’nin “teröristbaşı” yakalandı, akabinde salıverildi. BM ateşkes ilan etti. Ama dinleyen yok. Afrin çetesinin Türkiye sınır bölgesindeki yapılanması çökertildi.

Gelişmeler doğru yönde ileri doğru. Bundan sonra çatışmalar şiddetini artıracak. 

Biliyorsunuz, ABD Kudüs-ü Şerif’i, İsrail’in başkenti olarak tanıdı ya elçiliği taşıma tarihini erkene almışlar. İsrail’in kuruluşunun 70. yıldönümünde böyle bir karar ne ABD’nin, ne de İsrail’in hayrına sebeb olur. Bu şu örneğe benzer: Kör fil, fincancı dükkânına giriyor. Bu adımla ABD adeta kendi kıyametine doğru yokuş aşağı koşar gibi gidiyor. Göreceksiniz, kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler. Mekerallahu! ABD’li Siyonist Haçlılar ateşle oynadıklarının farkında değiller. Kudüs’ü işgale kalkarsanız, Pandarosa kutusunun kapağını da açarsınız. O zaman haşa “kıyamete zorladığınız Tanrı” sandığınız şeytanınızın gerçek yüzünü görürsünüz ama çok geç kalmış olursunuz. 

İngiliz Financial Times gazetesinin analizine göre, “ABD’nin Suriye’de sergilediği tutumundaki çelişkilerin artık sürdürülemez” ve “ABD’nin terör örgütü PKK/PYD’ye verdiği destek böyle devam ederse, bu durum NATO ülkeleri arasında doğrudan bir savaşa sebep olabilir.

ABD’nin bir hayali vardır. BOP üzerinden 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidar yapısını değiştireceklerdi. İslam’ı ve Müslümanları teslim alacaktı, ama artık geçmiş olsun. FETÖ 15 Temmuz’da yönetime el koyacak, Ermenistan’dan özür dileyecek ve tazminat ödeyecektik. Kıbrıs’ta AB ve ABD’nin hakemliğinde BM’de bir “çözüm” üretilecek, bir de bunu kabul edecektik. BM gözetiminde İngiltere’nin liderliğinde, AB’nin komiserliğinde bir devlet çözüm olarak dayatılacaktı.  Yani Lübnan tipi yeni bir Kıbrıs. Güneydoğu Anadolu özerk bölge. Sur içi İstanbul Roma’daki Vatikan gibi. Burada FETÖ’ye de bir yer açacaklar, ama burası dinlerarası diyalog merkezi olacaktı. Adana ise BOP’un merkezi. NATO’nun işgal gücü buradan bölgeyi kontrol edecek, evet evet, tekrar söyleyelim; NATO’nun gölgesinde 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidar yapılarının değiştirileceği bir oryantasyon merkezi olacaktı. Onların planları öyle idi. Mekerallahu! Onların bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hükmü vardı. La galibe illallah!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma