Okuma üfleme

Tillo evliyalarının kerametleri projesi var. Lise öğrencilerimiz tarafından tasarlandı, TÜBİTAK tarafından bilimsel bulunarak, sergiye kabul edildi. Bu projede, şeyh ismail fakirullah, şeyh hamzel kebir, sultan mahmud memduh, şeyh...

Tillo evliyalarının kerametleri projesi var. Lise öğrencilerimiz tarafından tasarlandı, TÜBİTAK tarafından bilimsel bulunarak, sergiye kabul edildi. Bu projede, şeyh ismail fakirullah, şeyh hamzel kebir, sultan mahmud memduh, şeyh hasan-ül fatirin gibi evliyalarımızın kerametlerine yer veriliyor. Özellikle, aynı anda iki yerde birden görülebilen şeyhin kerameti gerçekten çok bilimsel.

*

Mahremiyeti koruyan önlük projesi var. Lise öğrencilerimiz tarafından tasarlandı, TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi seçildi. Projeye göre… EKG çekilirken hastanın göğüs bölgesinin çıplak olması gerekiyor, bu durum hastada utanma, sıkılma, heyecanlanma etkisi yapıyor, bu önlüğü hastaya giydiriyoruz, önlüğün göğüs bölgesi kapalı, sadece elektrotların yerleştirileceği kadar delikler var, böylece sağlık personeli hastaya hiç temas etmeden, göğüs bölgesini hiç görmeden, mahremiyet çerçevesinde EKG çekebiliyor.

*

Hacı robot var… Ortaokul öğrencilerimiz tarafından tasarlandı, TÜBİTAK Bilim Fuarı'na kabul edildi. Robot ihram giyiyor, Kabe'yi tavaf ediyor, Arafat vakfesini yerine getiriyor. Daha da geliştirilmesi ve haccın diğer vaciplerini yerine getirebilmesi için sponsor aranıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.350 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.116 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar