Bakan’ları açıklıyorum

Baba, oğul, kız, damat, dünür, enişte, bacanak, sülalece malı götürürlerken… Sen değil misin o gıkını çıkarmadan seyreden, Bakan? * Pırlantanın kadevesi sıfırken, tezeğin yüzde 18...

Baba, oğul, kız, damat, dünür, enişte, bacanak, sülalece malı götürürlerken… Sen değil misin o gıkını çıkarmadan seyreden, Bakan?

*

Pırlantanın kadevesi sıfırken, tezeğin yüzde 18 değil mi? Dünyanın en pahalı benzinini kullanmıyor musun? Senin oğlanın işsizlikten düşüne düşüne saçları ağarmışken, bunların çocukları gemicik filoları kurmadı mı? Kendileri deveyi havuduyla götürürken, senin emekli maaşına sadaka verir gibi 20 lira zam yapmadılar mı? Kışın bikiniyi, yazın soba borusunu hesaplayıp, enflasyon düştü demediler mi? Senin traktöre haciz gelirken, saman ithal etmediler mi? Çocuğun sınava girerken Allah zihin açıklığı versin diye okuyup üfleyip yutturduğun üç adet pirinç tanesi bile, ABD’den gelmiyor mu? Zaten o sınava da, kendi çocukları kazansın diye şifre koymadılar mı? Limanları, bankaları, telefonları, fabrikaları, madenleri, Cumhuriyet’in elinde avucunda ne varsa satmalarına rağmen, devletin borcu tarihte görülmemiş boyutta artmadı mı? “Aman ha başkasına oy vermeyin, bunlara koyun verseniz güdemezler, bırak davarı, kaz bile güdemezler” demiyorlar mı? Sen değil misin, kuzu gibi dinleyen, bunların iki dudağının arasına Bakan?

*

İki tane avanta aspirine memleketi sattın, iki paket avanta makarnaya Mustafa Kemal’i hançerledin… Sen değil misin, bana ne birader, ben cebime bakarım deyip, alacağı avanta kömüre Bakan?

*

Adam alenen “milletin orasına koyucaz” demedi mi? Tebrik edip, plaket vermediler mi? Sen değil misin, demokrasi kavramına “çalıyor ama çalışıyor” diye Bakan?

*

Çocuklarımızı öldürdüler. Ethem’in suratına ateş ettiler, Ali İsmail’i sopalarla döverek katlettiler, Berkin’i Abdocan’ı Ahmet’i kafasından vurdular, Mehmet’i ezdiler. Öldürenlere ödül verdiler. Berkin’in annesini yuhlattılar, Ethem’in annesini sanık yaptılar. Sen değil misin, görmezden gelen, yüzünü çevirip, başka tarafa Bakan?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.350 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.116 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar